Rămâi conectat

Ştirea zilei

În Alba, drumurile naționale blocate la deszăpezire din cauza contestării licitației

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Societatea Hidroconstrucția, câștigătoarea licitației nu poate semna contractul cu CNADNR

După ce presa națională a prezentat situația existentă la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, în ceea ce privește licitația blocată pentru serviciile de deszăpezire pe toate drumurile naţionale din Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, semnalând asfel riscul ca la prima zăpadă șoferii să rămână înzăpeziţi, l-am contactat pe Liviu Hondola, directorul de Drumuri Naționale din județul Alba pentru explicații.

Din cauză că licitaţia a fost contestată de firma situată pe locul doi, în urmă cu 15 zile, nu a putut fi semnat contractul de deszăpezire a drumurilor naționale din județele amintite, între care se află și Alba. Din fericire, zăpezile ne-au ocolit și a fost evitată, până acum, situația în care drumarii să fie din nou luați pe nepregătite de ninsoare.

Potrivit lui Liviu Hondola, directorul filialei Alba a Companiei de Drumuri Naționale, situația în ceea ce privește județul nostru este sub control. Acesta a explicat faptul că circa 26% din utilajele folosite la deszăpezire aparțin Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri și sunt pregătite pentru a interveni dacă ninge. Astfel, se poate asigura serviciul de deszăpezire și dacă ar ninge mâine.

În cazul în care ninsoarea ar fi abundentă, iar licitația ar fi în continuare blocată, se face atribuire directă a serviciilor pentru perioada în care este nevoie. În aceste condiții, situația în ceea ce privește județul Alba nu este problematică, întrucât câștigătorul licitației pe drumurile naţionale din Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare este societatea Hidroconstrucția, în asociere cu încă două firme, iar utilajele companiei se află pe raza județului nostru, putând interveni rapid la nevoie.

Firma de pe locul doi a făcut contestație în ultima zi permisă de lege. Având însă în vedere diferențele foarte mari de ofertă, situația ar trebui clarificată cât mai curând. Contractele sunt redactate însă nu pot fi semnate până când nu se finalizează procedura de contestație. Să sperăm că răspunsul comisiei Naționale de Soluționare a contestațiilor va veni cât mai rapid și lucrurile vor intra în normalitate. Avem utilajele noastre, circa 2.000 de tone de material antiderapant pe stoc și suntem pregătiți să intervenim dacă situația o cere”, a precizat Liviu Hondola.

Doar în judeţul Cluj sunt 413 kilometri de drumuri naţionale. Din fericire, prognoza meteorologică arată că în luna noiembrie, ninsoarea va ocoli județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea