Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, câștigul salarial mediu înregistrat în septembrie 2013, mai scăzut decât în urmă cu un an

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ultimelor date centralizate de Institutul Regional de Statistică Alba, efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii septembrie 2013 a fost de 79.873 persoane (1,7% din total ţară), în creştere faţă de luna anterioară cu 103 persoane şi faţă de luna septembrie 2012 cu 1804 persoane (+2,3%).

Câştigul salarial mediu net în luna septembrie 2013 a fost de 1.271 lei, mai mare cu 17 lei (+1,4%) decât cel înregistrat în luna anterioară şi mai mic cu 2 lei  faţă de luna corespunzătoare din 2012. Acest lucru, în condițiile în care leul s-a depreciat în raport cu euro, iar prețurile la utilități a crescut semnficativ.

Câştiguri salariale peste media înregistrată pe judeţ au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1336 lei), agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1360 lei) iar sub medie salariaţii din servicii (1187 lei).

Câştigul salarial mediu net înregistrat pe ţară în luna septembrie 2013  a fost de 1609 lei, cel realizat în judeţ fiind cu 338 lei mai mic, respectiv cu 21,0%.

Câştigul salarial mediu net înregistrat în judeţ în luna septembrie 2013 poziţionează judeţul pe locul 24 în ierarhia judeţelor ordonate descrescător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea