În Alba, 41.014 pensionari plătesc CAS

Potrivit noilor prevederi legislative, contribuţia de 5,5 la sută pentru CAS se reţine pensionarilor cu venituri din pensii mai mari de 740 de lei. Aşa cum ne-a declarat Nicolae Nartea, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, după reţinerea CAS, nicio pensie nu va scădea sub cea minimă de 740 de lei. Beneficiarii indemnizaţiilor cu caracter special, cum sunt spre exemplu soţiile de eroi martiri, sunt scutiţi de plata CAS. Dacă aceste persoane realizează şi alte venituri, inclusiv pensii, pentru care există obligativitatea reţinerii CAS, asupra veniturilor respective se datorează CAS. De asemenea, în cazul beneficiarilor de indemnizaţii sociale pentru pensionari, de indemnizaţii pentru însoţitori, de ajutor lunar pentru soţul supravieţuitor, pensionarii IOVR, cei care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist, precum şi persoanele care primesc indemnizaţie pentru pensionarii din sistemul public de pensii şi sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică nu datorează CAS. La nivelul judeţului, din cei 93.500 pensionari, 41.014 sunt plătitori de contribuţii de asigurări de sănătate, deci au pensii mai mari de 740 de lei. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

rosety 10 februarie 2011 at 9:21

Asa va trebuie ati votat pe Basescu acum sa traiti si sa infometati bine fraierilor.

silviabumb 10 februarie 2011 at 15:21

Nu e corect ar trebui sa se retina din suma ce depaseste 740 roni asa ar fi echitabil si corect nu din toata suma dar la noi ca la nimeni fiecare intrepreteaza cum vor muschii lor rusine……

NECUNOSCUT 10 februarie 2011 at 16:29

Echitabil si corect ar fi fost sa nu se retina nici un leu la nimeni pentru ca atunci cind am fost in activitate noi am platit din veniturile salariale fiecare de fapt asa cum se procedeaza in prezent cu retinerile CASS de la fiecare salariat de ce trebuie acum in calitatea de pensionar sa mai platim inca o data acea contributie de CASS? pentru ca in acest mod multumeste marinarul celor care l-au votat in 2010? RUSINE LOR.

Comentariile sunt oprite