În 24 martie, în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni și Cugir se desfășoară ”Marșul pentru viață – 2018”

În ședința de lucru din data de 29 ianuarie 2018, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a opta ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în ziua de 24 martie a.c., în ajunul praznicului Bunei Vestiri, sub genericul O lume pentru viață. Se preconizează faptul că în acest an, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 300 de localități din România și Republica Moldova.

În Eparhia noastră, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prin implicarea Centrului eparhial și a Protopopiatelor din teritoriu, în colaborare cu reprezentanții cultelor creștine, evenimentul va fi organizat în 13 localități (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Gurghiu și Deda). În municipiul Alba Iulia, manifestarea va începe de la ora 15:00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând apoi următorul traseu Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul. Participanții la marș vor staționa pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, unde va avea loc un scurt moment de rugăciune, după care vor fi rostite două mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate și va urma un moment artistic.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 24 martie 2018, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care sunt binecuvântate de Dumnezeu cu darul sacru al vieții.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

administratorul loban 23 martie 2018 at 13:37

conform unui studiu recent 95% din femeile care fac avort sunt femei ortodoxe. ce rezulatat are BOR viata enoriasilor si in societate???? de ce primsc salarii ursiase pokii ??

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...