Rămâi conectat

Curier Județean

În 2015, A1 va conecta centrul țării, aproape în totalitate, de rețeaua de autostrăzi a Europei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Distanța dintre județele din centrul Transilvaniei și infrastructura rutieră a Europei occidentale devine tot mai mică, de la an la an.

punct-trecere-frontiera-autostrada-romania-ungaria-420x236După ce în luna iulie, șoferii care ieșeau sau intrau în țară pe coridorul de transport rutier Pan European IV, respectiv Arad – Nadlac – Maco – Szeged/Mako, au scăpat de coșmarul parcurgerii acestei porțiuni de circa 55 de kilometri, anul acesta s-ar putea da în folosință alți aproape 40 de km din Autostrada A 1, pe tronsonului Lugoj – Deva.

Astfel, pentru a ieși din țară, sau pătrunde până în inima țării (Sibiu, Alba), șoferii vor avea la dispoziție, cu excepția unor relativ mici porțiuni, doar autostradă.

Directorul general al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că până la sfârștiul lui 2015  ar putea fi dați în folosință între 80 și 84 de noi kilometri de autostradă. Este vorba despre finalizarea înainte de termen a tronsonului Lugoj – Deva Lotul 2, de 17 kilometri, dar și de inaugurarea Lotului 4 Lugoj-Deva, de 22 de kilometri.

“Timișoara — Lugoj Lotul 2 are 25 de kilometri. Odată cu acești 25 de kilometri, se mai folosesc încă 10 kilometri din Centura Lugoj-Deva Lot 1, care nu puteau fi folosiți pentru că se terminau în câmp, iar acum se leagă. Practic, ar fi 35 de kilometri de aici. Împreună cu Nădlac-Arad Lotul 2 — încă 10 km — ar fi 45 de kilometri. Apoi, la Lugoj-Deva — după cum arată lucrurile,  se va mai da 17 kilometri în folosință ca să ajungem într-un nod, în primul nod, deci, practic, vom putea circula de la frontieră până la o localitate numită Marginea, asta înseamnă 100 și ceva de kilometri. Va fi inaugurat  Lotul 4 din Lugoj-Deva, însă, acolo, am avut probleme de coșmar. Dacă luăm în calcul și cei 22 de kilometri, ajungem la 84. Deci, plus/minus 22 de kilometri, în funcție de ceea ce se întâmplă pe lotul respectiv”, a declarat Narcis Neaga pentru AGERPRES.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea