Rămâi conectat

Curier Județean

În 2014 plățile pe suprafața agricolă se vor face diferențiat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Constantin, a găsit o metodă prin care dorește ca terenurile agricole să se comaseze. Potrivit acestuia , din anul 2014, plățile directe pe suprafață se vor face diferențiat, în funcție de mărimea exploatației agricole.

În opinia ministrului Dăianu, plățile diferențiate pe suprafață vor fi cu siguranță factorul care va încuraja producătorii agricoli să se asocieze în contextul în care principala problemă a agriculturii românești este considerată a fi fărâmițarea proprietăților ca urmare a aplicării legilor retocedării.

În acest sens Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, începând cu anul agricol 2014, pentru subvenționarea agriculturii vor fi instituite mai multe categorii de plată pe suprafață. S-au luat în calcul trei categorii de suprafețe: categoria între unu și cinci hectare, categoria între cinci și 30 de hectare, categoria între 30 și 60 de hectare și cea care cuprinde peste 60 de hectare de teren.

Potrivit intențiilor MADR, începând cu 2014 sprijinul financiar cel mai mai mare pe suprafață va fi acordat agricultorilor care au între cinci și 30 de hectare. În acest mod MADR acordă fermierilor care au până la cinci hectare o plată mai mică tocmai pentru a-i determina să se asocieze și pentru a crea un fel de obligativitate ca micii fermieri să-și lucreze în comun terenurile.

La această dată, cei peste 800.000 de fermieri dintre cei peste 1 milion înregistrati în evidențele agricole de specialitate mai au exploatări între un hectar si cinci hectare, la aceștia se mai adaugă încă un număr foarte mare care practică, pe suprafețe foarte mici agricultură de subzistentă. (D.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vârstnică din Cluj Napoca, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni: A fost transportată la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vârstnică din Cluj Napoca, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni: A fost transportată la spital Un bărbat de 53 de ani din județul Alba a accidentat o femeie de 63 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Femeia a fost transportată la spital, însă nu a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea