Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În 2011, aproape 3000 de oameni au avut nevoie de SMURD Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele 3 echipaje SMURD din judeţul Alba  au avut pe parcursul anului 2011, 2742 de solicitări,  fiind nevoie să intervină în medie la 7,51 intervenţii în fiecare zi, 2.730 de persoane beneficiind de serviciile SMURD-ului.

Activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Alba a crescut cu 93,10 %, rezultând un număr de 76 de intervenţii pentru un paramedic.

Timpul mediu de răspuns al echipajelor S.M.U.R.D. a fost de 8’08” minute, iar timpul mediu de intervenţie de 34’48” minute.

Asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba este asigurată, în mod integrat, de către Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare – SMURD, structurile Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi Compartimentele de Primiri Urgenţe din cadrul spitalelor municipale şi orăşeneşti.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba are în dotarea 6 autospeciale dotate cu modul de descarcerare şi 3 ambulanţe de tip B2 – echipaj de prim ajutor.

În luna decembrie 2011 au fost primite printr-un program al Ministerului Sănătăţii încă 2 ambulanţe care vor fi distribuite la Pichetul de Pompieri Cîmpeni şi Garda

113 paramedici pregătiţi în Centrele de formare din Târgu Mureş, Oradea, Timişoara şi Sibiu, din care 35 au fost pregătiţi în anul 2011, susţin activitatea ISU Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea