Rămâi conectat

Politică Administrație

În 20 august, Ion I. C. Brătianu va fi omagiat la Alba Iulia în cadrul unui eveniment organizat de TNL Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

statuie bratianuÎn 20 august a.c. se vor împlini 150 de ani de la nașterea lui Ion I. C. Brătianu, iar cu acestă ocazie, TNL Alba va organiza la Alba Iulia un important eveniment de marcare a momentului.

Programul va începe la ora 17.00, când vor avea loc depuneri de coroane la statuia marelui om politic, din municipiul Alba Iulia. Ulterior, de la ora 18.00, la Sala Unirii se va desfășura o dezbatere publică sub genericul „Omagierea unui artizan al Marii Uniri: Ion I.C. Brătianu – 150 de ani de la naștere”.

Subiectele principale vor avea în vedere biografia marelui om politic liberal, personalitate lui Ion I. C. Brătianu în contextul implicării României în primul război mondial și importanța demersurilor lui pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.

În cadrul manifestării va avea loc și premierea elevilor câștigători la concursul „100 de ani de la declanșarea primului război mondial”, desfășurat de TNL Alba pe parcursul lunilor iunie și iulie ale acestui an.

Printre invitați se numără lideri locali ai Partidului Național Liberal, profesori de istorie și oameni de cultură din județele Alba și Cluj.

Sunt așteptați să participe toți cei care sunt interesați de acest eveniment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea