În 20 aprilie: Exercițiu de alarmare publică în caz de dezastre. Între orele 10.00 – 12.00 vor răsuna sirenele în Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mâine, 20 aprilie, în Alba Iulia se va desfășura un exercițiu de alarmare publică în caz de dezastre. Intervalul atribuit testării și verificării echipamentelor este între orele 10.00-12.00.

Vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul municipiului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Verificarea sirenelor face parte din exercițiul PROCIV 2017, care se desfășoară în perioada 18-21 aprilie 2017, în toată țara. Pe durata exercițiului, toate sirenele de avertizare publică din vor fi pornite, iar cetățenii vor auzi semnalele de alarmare, respectiv câte cinci sunete, care vor dura 16 secunde.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”, transmit reprezentanții ISU.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419