Impozitarea pe glob

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Haoleu, mânca-ţi-aş trandafiraşul portocaliu, conaşule Boc! Gata, până-aici ţi-a fost, cu guvernul tău cu tot! De nu te-or frige la foc moderat ghicitoarele, vrăjitoarele şi clarvăzătoarele, să nu-mi spui mie, mama Omida! Şi poate că ţi-or trimite şi niscaiva argint viu, on-line. Că toate „are” blog ori site pe net şi la o adică îţi leagă cununiile direct pe Facebook, cu clik şi un „turn off” de nu-ţi mai găseşti „restartul” nici la OPCB (Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Buzunărit).
Cum de-ai îndrăznit, frumosule, chiparosule, băftosule, să declari că valeţii, astrologii, prezicătoarele, vrăjitoarele şi manechinele se află înscrise în Codul CAEN al activităţilor economice din România şi să le bagi mâna până la cot în buzunare? Carevasăzică să plătească impozit pe venit! Nu te-ai gândit, valorosule, că valeţii or să-i lase pe oameni cu bagaje cu tot, în holul hotelului şi tot n-o să-ţi „doneze” o parte din bacşiş? Astrologii s-ar putea să-ţi bage două – trei cuadraturi de-o să te trezeşti cu Ponta şi Antonescu pe capul în care s-au spart ouăle la Paşti! De prezicătoare nici nu mai vorbesc, pentru că şi pesimismul e un optimism bine informat. Nu-ţi dai seama, ciumpalacule, că s-au lins pe botişor politicienii de fotomodelele de partid, de dizeuze play-back pe la sindrofii? Adio miss-uri şi şcoli de vară pentru tinere sexoase, cu ambiţii ascunse şi perspective de alcov! Rămas bun hostesselor cu sânii siliconaţi, mulaţi peste tricourile de partid, ca să dea bine la congresele televizate. Te-ai legat nerecunoscătorule de cântăreţele care mai reuşeau să-ţi binedispună şeful. Cine o să-i mai cânte de ziua sa… „Fetele lu’ tata”?!
Dar ce te faci cu practicantele magiei negre, albe ori gri? Le impozitezi en-gros ori en-detail!? Cu vrăjitoarele ce-ai avut, mneata? Nu le-ai îndemnat pe ele, săracile, să sară pe Geoană şi să-l perpelească în flăcări violet? Nu au strigat ele din toţi plămânii „Băsescu preşedinte!”, că numai aşa o să ne fie bine la toţi? Acum te suceşti împotriva mâinilor şi a globurilor magice care v-au ocrotit cu descântece? Să vedeţi ce-o să păţiţi!
Haoleu, hali-ţi-aş portofelul tău de jmeker, ăsta e numai începutul! Să-ţi dea Omida cu scuipat în cerul gurii, să nu te deochi! Deja pe la vrăjitoarele negre se coc la foc mocnit păpuşele „voodoo”, cu chipul lui Boc şi cu impozitul de gât. Au început să clocotească „ceaoanele” cu blesteme şi descântece, se înnegresc globurile de cristal şi se fac deja cu pumnul cărţile pentru Tarot. Ameninţă că or să se abată necazurile pe domnu’ prim-ministru, mai ceva ca plăgile pe biblicul faraon, de-or să-l asculte cu ghiocul! Că degeaba îi mai leagă viitorul cu „piedica de la picioarele mortului”! La viaţa „îmbelşugată” la care ne-a condamnat să trăim, vom ajunge cu toţii „într-un loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea”. Dar şi taxele şi impozitele!
Şi dacă tot au scăpat de biruri Adrian Minune, Florin Salam şi fetiţele vesele de pe Centură, în mod sigur nu se vor putea eschiva de la impozitare alde Harry Potter, zânele Winx şi Lordul Cap de Mort. Când îşi vor transfera „afacerile” în România…
Dumitru HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

costelus2011 17 ianuarie 2011 at 10:09

apropo am aflat acum cateva zile ca la secretariatul general al guvernului se fac simulari pentru taxa pe fum deh bani la buget *,tara este saraca* in aceasta situatie as propune taxa pe galeata portocalie si taxa pe gabarit pentru cei ce si-au permis sa fiemai inalti ca BOK!

HH 17 ianuarie 2011 at 13:49

SIGUR CA TREBUIE PLATITE TAXE SI IMPOZITE , DAR ACEST GUVERN IMBECIL NU MAI BENEFICIAZA DE NICI UN FEL DE CREDIBILITATE , IAR INITIATIVELE LUI DE IMPOZITARE A GHICITOARELOR, MANELISTILOR ( ATENTIE ! ACESTI IMBECILI VORBESC DE IMPOZITAREA MANELISTILOR DAR DE 2 ANI NU SE MAI INTAMPLA).
SUBIECTE PENTRU PROSTI CA SA NU MAI VORBIM DE ADEVARATELE PROBLEME.

silvia 17 ianuarie 2011 at 14:16

Ce articol,ce comentarii…..sunt profund mahnita cum luam totul in deradere adica la misto sa raman si eu in ton…….

Comentariile sunt oprite