Rămâi conectat

Curier Județean

Impozit MĂRIT pentru proprietarii clădirilor sau terenurilor neîngrijite din Aiud: Supraimpozitare cu până la 500%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozit MĂRIT pentru proprietarii clădirilor sau terenurilor neîngrijite din Aiud: Supraimpozitare cu până la 500%

Proprietarii clădirilor sau terenurilor neîngrijite vor plăti impozit mărit cu până la 500% dacă nu asigură executarea lucrărilor de intervenție.

Criterii de încadrare în categoria clădirilor/terenurilor neîngrijite:

a) clădiri neîngrijite reprezintă clădirile aflate în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, faţade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugrăvite, geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură;

a^1) clădiri cu risc iminent asupra siguranței cetățenilor;

b) terenuri neîngrijite reprezintă terenurile în stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți;

c) fac excepţie de la majorarea impozitului pentru clădirile neîngrijite proprietarii care deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/ demolării/amenajării şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

„Conform procedurii, angajații Primăriei vor efectua verificări și vor întocmi fișă de evaluare, notă de constatare și planul de acțiune anual. După identificarea clădirilor/terenurilor neîngrijite proprietarul este somat să efectueze lucrările de întreținere/îngrijire necesare. Dacă proprietarul se conformează somației, se încheie proces–verbal de conformitate. Dacă după expirarea termenului acordat prin somație se constată că proprietarul nu a exprimat acordul scris pentru efectuarea lucrărilor necesare, se va propune adoptarea unui proiect de hotărâre pentru majorarea impozitului pentru clădirea/terenul respectiv.

În funcție de criteriile de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilan în categoria clădirilor/terenurilor neîngrijite, vor fi două categorii de impozitare: supraimpozitare cu 250% pentru punctaj de până la 50 de puncte; supraimpozitare cu 500% pentru punctaje între 50 și 100 de puncte.

Vă reamintim că acest proiect s-a aflat în dezbatere publică timp de 30 de zile lucrătoare și nu au fost înregistrate propuneri, sugestii sau opinii cu caracter de recomandare. Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în cadrul ședinței ordinare a Consiliul Local Aiud din data de 19.08.2021″, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea