Rămâi conectat

Ştirea zilei

IMPORTANT! Specializare în KINETOTERAPIE la Universitatea din Alba Iulia. Meserie căutată în țară și străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestea bună prezentată astăzi de rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este că absolvenții de liceu care au obținut diploma de bacalaureat au șansa să își înscrie candidatura, începând din această sesiune de admitere, pentru nou înființata specializare de Kinetoterapie şi motricitate specială, în cadrul instituției de învățământ superior din orașul nostru.

kinetoterapie

Cursurile vor avea o durată de trei ani pentru nivelul licență (BAC +3) și doi ani nivel master.

Potrivit rectorului Daniel Breaz, noua secție va avea 50 de locuri disponibile. În cursul zilei de astăzi conducerea universității va stabili câte locuri vor fi bugetate și câte vor fi în regim de taxă.

 

Admiterea la Kinetoterapie şi motricitate specială se va face prin concurs de dosare, însă este posibil să fie introdusă și o probă specială de sport.

 

conferinta universitate kinetoterapieLa conferința de presă susținută la sediul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat și managerul Spitalului de Urgență Alba și directorul Centrului de recuperare neuro-motorie “Maria Beatrice”. Ambii și-au exprimat susținerea pentru inițiativa de formare a kinetoterapeuților la Alba Iulia, în condițiile în care există în acest sens un deficit serios de specialiști pe piața locală și națională.

Profesia de a kinetoterapeut, fiind una liberală, oferă absolvenților posibilitatea de a lucra atât ca și angașați cât și în regim propriu.

De asemenea, la fel ca și profesiile de medic și asistent medical și cea de kinetoterapeut este foarte căutată în străinătate.

 

Concluzia la unison a celor prezenți la confeința de presă a fost că această noua specializare pe care Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia o oferă începând din acest an, este un câștig pentru întreaga comunitatea locală, dar și pentru regiune.

O altă veste bună este că din septembrie 2015, fosta mare glorie a gimnasticii românești Gina Gogean va preda sport la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

B.P.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea