Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Implementarea unui sistem de bike sharing pe lotul II de mobilitatea din Alba Iulia: Licitația de peste 5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Implementarea unui sistem de bike sharing pe lotul II de mobilitatea din Alba Iulia: Licitația de peste 5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru furnizarea și punerea în circulație a unor echipamente pentru sistemul bike sharing, în cadrul proiectului „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – Municipiul Alba Iulia, Lotul II – loturile 1, 2 și 3 (subloturi în cadrul proiectului)”. Valoarea totală a investiției este de 5.148.019,56 de lei.

Obiectivul de investiţii „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din Municipiul Alba Iulia – Lotul II” a fost aprobat la finanţare în cadrul POR 2014-2020, program al cărui termen de finalizare este data de 31 decembrie 2023.

Prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv şi eficient, prin crearea / modernizarea / extinderea unei reţele coerente de piste / trasee pentru biciclete, dar şi prin crearea / modernizarea unor trasee / spaţii pietonale sau predominant pietonale confortabile pentru pietoni, se pot asigura condiţiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părţi din cota modală a transportului privat cu autoturisme (în creştere în România), către transportul public şi modurile nemotorizate, respectiv către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare şi mersul pe jos.

În acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme şi emisiile de echivalent CO2 din transport în municipiile reşedinţă de judeţ.

În acest sens, prin activităţile / măsurile propuse prin proiect se va îmbunătăţi eficienţa transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor săi de parcurs, accesibilităţii, transferului către acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum şi a transferului către modurile nemotorizate de transport. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, faţă de utilizarea transportului public a modurilor nemotorizate, creându-se în acest mod condiţiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Tipul şi cantităţile de echipamente şi dotări necesare pentru SISTEMUL BIKE SHARING

Terminal bike sharing – 12 bucăți
Soclu metalic pentru montai terminal – 12
Soclu metalic pentru conectare cu dock – 12
Dock inteligent galvanizat pentru bicicleta smart – 240
Soclu metalic pentru dock – 240
Rasteluri individuale de biciclete – 60
Bicicletă inteligentă electrică cu computer de bord – 240


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea