Rămâi conectat

Ştirea zilei

Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Mogoș: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Mogoș: A fost solicitat avizul din partea APM Alba
Primăria comunei Mogoș a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă.
Situația existentă

Comuna Mogoș deține un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă din surse proprii.

Rezevorul de alimentare al comunei este alimentat din 3 izvoare, a cărei apă este tratată într-o stație de clorinare amplasată în gospodăria de apă.

Pentru suplimentarea rezervei de apă, primăria comunei Mogoș dorește captarea unui izvor din torentul aparținător Văii Țupilor, pentru care s-a realizat un studiu hidrogeologic și unul de protecție.

Situatia propusă

Izvorul care se va capta se află la cota 1057m. Conducta de aducțiune proiectată conform calculelor va fi din PEHD De 90mm PN16, PN10 și PN6 în lungime totală de 3700 m care va ajunge la stația de clorinare și la rezervorul existent de 200 m3 situat la cota 886.54 radier.

Pe traseul conductei de aducțiune s-au amplasat două cămine de reductor. Primul cămin de reductor CR1 va fi amplasat la cota 897, iar al doile-a cămin de reductor CR2 va fi amplasat la cota 792.

Pe traseul aducțiunii se vor amplasa 4 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situație anexate.

Căminele vor fi cu camere din prefabricate de beton armat în care se vor monta instalaţiile aferente.

Dimensiunile căminelor vor fi în funcţie de numărul, mărimea vanelor care urmează a fi montate în cămine şi adâncimile de pozare a conductelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea