Rămâi conectat

Ştirea zilei

Imaginea zilei: Mămică cu ”rațuștele” la VOT, la o secție de votare din Diaspora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii din Diaspora au ieșit de ieri la vot. Peste 370,000 până la ora 21:30. Între timp, în Copenhagen, Danemarca, rățuștele cu mămica lor votează pentru România.

O imagine cât o mie de cuvinte a făcut sâmbătă deliciul internațiunilor. Fotografia înfățișează o mămică care s-a prezentat la vot împreună cu copilașii ei. Întocmai ca bobocii de rață, micuții s-au aliniat unul în spatele celuilalt după mama lor, când aceasta a intrat în cabina de vot.

„O poză cât un milion de cuvinte. De la români minunati din Danemarca. A vă spune un simplu mulțumesc, dragi români de pretutindeni, ar fi prea puțin. Mă înclin în fața voastră! ”

„Eroi în turul doi: “ăştia” tocmai au ajuns la 300.000 şi nu se opreasc. Urmează “ăştia” din țara, nu?”

Facilitatea votului prin corespondență plus cele trei zile acordate pentru scrutin descătușează un potențial care poate atinge un milion de voturi. Un milion de voturi concentrate ar putea decide pe viitor președintele sau premierul la alegerile parlamentare.

Politicile publice din România vor trebui orientate spre ceva tangibil și pentru acești români, care vin de câteva ori pe an în țară, dar care sunt în contact permanent cu rudele lor.

Ei ar prefera să circule pe drumuri mai bune, să știe că părinții de aici beneficiază de servicii medicale de calitate, să nu mai stea la cozi la vamă (deci Schengen). Românii din Diaspora nu pot fi cumpărați cu pomeni electorale pe termen scurt, metoda favorită a partidelor de la noi de 30 de ani. În plus, ei au întotdeauna un etalon cu care să compare atunci când votează.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea