Rămâi conectat

Actualitate

IGPR: Echipe de specialişti vor purta discuţii cu femeile din Poliţia Română – se analizează climatul relațional din IPJ-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de astăzi, echipe de specialişti de la IGPR se deplasează în ţară pentru a purta discuţii cu femeile din Poliţia Română, pe baza unui ghid de interviu, pentru a analiza climatul relaţional perceput în cadrul instituţiei. Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situațiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relația șef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele și alte aspecte care privesc climatul organizațional în interiorul acestor unități, după cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanţi ai structurilor de resurse umane şi control intern se deplasează în ţară pentru a purta discuţii cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problematica psihosociologiei.

Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în Poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă. Discuţiile vor fi purtate cu toate angajatele Poliţiei Române, indiferent de funcţia ocupată şi de corpul profesional din care fac parte (ofiţeri, agenţi, personal contractual).

În Poliţia Română sunt angajate 8.809 femei, respectiv 2.211 ofiţeri, dintre care 133 au funcţie de conducere, 4.908 agenţi de poliţie, dintre care 8 au funcţii de conducere şi 1.690 de femei încadrate ca personal civil.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, astăzi, la sediul IGPR, au fost prezentate măsurile luate în cadrul verificărilor disciplinare efectuate la nivelul IPJ Olt și Ilfov. Controalele dispuse de ministrul de Interne Radu Stroe vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea