IGPR: Echipe de specialişti vor purta discuţii cu femeile din Poliţia Română – se analizează climatul relațional din IPJ-uri

Paul Voicu - Primar 2020

Începând de astăzi, echipe de specialişti de la IGPR se deplasează în ţară pentru a purta discuţii cu femeile din Poliţia Română, pe baza unui ghid de interviu, pentru a analiza climatul relaţional perceput în cadrul instituţiei. Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situațiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relația șef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele și alte aspecte care privesc climatul organizațional în interiorul acestor unități, după cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanţi ai structurilor de resurse umane şi control intern se deplasează în ţară pentru a purta discuţii cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problematica psihosociologiei.

ELIT

Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în Poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă. Discuţiile vor fi purtate cu toate angajatele Poliţiei Române, indiferent de funcţia ocupată şi de corpul profesional din care fac parte (ofiţeri, agenţi, personal contractual).

În Poliţia Română sunt angajate 8.809 femei, respectiv 2.211 ofiţeri, dintre care 133 au funcţie de conducere, 4.908 agenţi de poliţie, dintre care 8 au funcţii de conducere şi 1.690 de femei încadrate ca personal civil.

Mihail David - 2020

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, astăzi, la sediul IGPR, au fost prezentate măsurile luate în cadrul verificărilor disciplinare efectuate la nivelul IPJ Olt și Ilfov. Controalele dispuse de ministrul de Interne Radu Stroe vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

alexandru 10 ianuarie 2013 at 22:06

De ce nu sunt luati la puricat Chesnoiu si Stanciuc? De ce se fac ministrii de interne ca nu ii vad? Ei sunt cei mai apropiati de ministri, de-aia nu se vad? Caracatita e lasata sa traiasca si sa se aseze bine pe multiplele ei picioare. S-a strigat de catre politistii in stare de greva : JOS CU CHESNOIU SI STANCIUC! Cine are interesul sa ii mentina in functie? Ne-am saturat de abuzurile lor. Daca Ion Peligrad este asa cum se spune, sa faca verificari la sange si sa constate cate ilegalitati au fost facute in acte si cu oameni, pe perioada lui Stanciuc. Sa constate ca s-au dat case celor cu case, primite tot de la MAI, recte de la Stanciuc, care s-a crezut tot timpul pe mosia lui. Acum s-a asezat pe langa ministru ca sa controleze actiunile ce s-ar demara impotriva lui. Nu este decat chestiune de timp. FIECARE VA PLATI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, asa cum a demonstrat istoria. Amanta sa Steliana Sima,azi sefa ansamblului Ciocarlia, a imbracat haina militara fara sa aiba scoala militara. A primit doua case, dintre care una e pe numele mamei ei. A facut-o sefa ansamblului dupa ce a dat examen SINGURA, fara contracandidat. De cine nu i-a placut, a fost inlaturat prin fals si uz de fals in acte, cu ajutorul lui Stanciuc. Sunt procese pe rol iar altele castigate, urmand ca ministerul sa suporte cheltuielile celor concediati abuziv, fara temei legal. Si asta doar pentru ca de 18 ani sunt amanti. Iar Stanciuc se tine de minister ca are afaceri personale.Are firme de catering care deservesc bufetele din minister. Cine mai are interesul alaturi de Stanciuc de ii permita sa se poarte ca pe mosia lui?
Cred ca acesti indivizi au la mana pe multi dintre cei care sunt azi inca in puncte cheie in M.A.I., ba chiar in politica. Altfel, cum isi permite Stanciuc sa treaca de la un partid la altul, ca de pe un peron pe altul?
Altfel cum isi permite amanta sa strige pe holurile Centrului Cultural: ‘NU MI-E FRICA DE NIMENI! SI BASESCU STA LA BANII LUI STANCIUC?”
O decizie corecta si de mult asteptata A FOST demiterea lui Stanciuc, de catre Berca. Dar nu pentru mult timp, pentru ca prietenul Rus l-a readus consilier. Si vedem ca inca mai este. Stanciuc a fost si, probabil, va ramane unul dintre cele mai corupte si imorale personaje din istoria recenta a Ministerului de Interne.Pentru cei care nu cunosc detalii, doar vreau sa spun ca este un produs al scolii de securitate de la Baneasa, un soi de general de intendenta, care a detinut functii importante inca de pe vremea lui Ceausescu in aparatul de represiune. Dupa ’89 a servit cu loialitate interesele financiare ale multor oameni de afaceri beneficiari ai unor contracte grase cu Ministerul de Interne (majoritatea fosti securisti), sau cu Rezervele de Stat, fiind recompensat de Iliescu cu gradul de general si de securistii din afacer,i cu o avere de invidiat, virata pe numele sotiei, care are afaceri in domeniul farmaceutic.In interiorul Ministerului s-a comportat ca o canalie, santajand subordonatii sau egalii in functie si in grad pe considerente politice, financiare sau de apartenenta la grupurile vremelnice de presiune ce conduceau ministerul din umbra.Dupa ce guvernul Boc a interzis cumulul pensiei cu salariul, Stanciuc a iesit rapid la pensie, incasand un pot gras de peste 150.000 lei din bani publici, dupa care a fost reincadrat pe functia de pe care s-a pensionat, , beneficiind de continuitatea functiei si a influentei asupra contractelor de tot felul incheiate cu MAI. Iar DNA-ul, sesizat de abuzurile in urma carora unii, precum amanta, s-au ales cu cate doua case din fondul locativ al MAI, a “anchetat” de s-a rupt, declinand cercetarile catre “lup” adica, catre parat, care a raspuns sesizarilor, favorabil lui: nu se confirma. Este strigator la cer! Mai ales ca au fost informati si despre adrese, si s-au adus multe alte informatii, care nu erau secrete, in sensul ca sunt de notorietate; tot Centrul Cultural cunoaste atatea aspecte legate de acesti doi “mosieri”al MAI (Florea Sima si STANCIUC MATEI) dar nimeni nu are curajul sa vorbeasca. OMERTA este in interiorul Ministerului Administratie si Internelor, si mai grav decat atat, in fruntea acestei institutii menite sa vegheze la apararea cetateanului, a libertatii individului, a adevarului si a dreptatii.
Insistenta cu care ramane in structura aparatului central este pentru a putea controla actiunile ce s-ar demara impotriva lui. Insusi Corpul de Control al ministrului, sesizat in repetate randuri de abuzurile din Centrul Cultural, ale Adinei Maftei (platita cu salariu de director, dar in fapt, distribuita in locul solistilor concediati, in spectacole, in calitate de folkista),ale lui Florea Sima Cuta(Steliana Sima), nu a luat nicio masura. Ba, mai mult, desi li s-au adus argumente, marturii si alte dovezi, nu au fost luate in calcul, pentru ca totul sa se finalizaeze in defavoarea victimelor ce au ramas sa fie umilite, discretionate, hartuite si santajate in continuare, pana la concedierea lor.
Multe sunt de discutat, de demonstrat si de facut public pe posturile de televiziune. Aceste lucruri se vor realiza, in paralel cu desfasurarea actiunii penale ce va fi demarata de cativa dintre cei care au avut de suferit in urma abuzurilor acestor sefi, in urma umilirii lor, a lipsirii de dreptul la munca timp de peste un an de zile(inainte de concediere), a santajului, hartuirii, discriminarii etc. Toate componentele ce definesc abuzul in serviciu, se regasesc in faptele sefilor din Centrul Cultural, sprijiniti prieteneste si mai mult decat atat de acest Stanciuc Matei, ospatar de profesie, parvenit in timp gratie faptelor de “golanie” care i-au fost principii in cariera. Speram ca de data aceasta, ministrul nu va amana aflarea ADEVARULUI.

cristi 10 ianuarie 2013 at 22:58

climatul relational—-te apuca greata cand auzi, astia trimit niste porci sa-i verifice pe alti porci burtosi…
Cine este in sistem stie…..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...