Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va poposi în aceste zile la Ocna Mureş
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomireşti, judeţul Maramureş, va ajunge în aceste zile la Ocna Mureş. Începând de vineri, 17 august 2012, ora 17:30 şi până sâmbătă dimineaţa la ora 7.00, icoana va poposi la biserica ortodoxă din Războieni, urmând ca în zilele de sâmbătă şi duminică, icoana făcătoare de minuni să ajungă la mai multe biserici din Ocna Mureş, pentru ca toţi credincioşii să ajungă, să se închine şi să se roage cu credinţă în faţa ei.
Icoana de lemn din secolul XVII a Maicii Domnului cu Pruncul a fost descoperită în cenuşa incendiului din 1949 şi este considerată făcătoare de minuni. Icoana are ca particularitate piciorul stâng al Mântuitorului în formă de palmă. Este singura icoană care a supravieţuit incendiului, care a devastat în totalitate vechea vatră monahală a Dragomireştiului numită Prihodiste. Icoana este unicat la nivel naţional, iar celor, care se roagă şi se închină în faţa icoanei, li se împlinesc visurile.
Vă prezentă mai jos programul, în care puteţi vedea icoana:
Vineri
ora 17.30 – primirea icoanei la biserica ortodoxă din Războieni păstorită de părintele Beregoi Vladimir. Icoana va rămâne în biserică spre închinare până sâmbătă dimineaţa la ora 7.00. Credincioşii care doresc pot participa la slujba de priveghere din timpul nopţii.
Sâmbătă
ora 7.00 – plecarea în procesiune spre Ocna Mureş. La intrarea în oraş se face rugăciunea de mulţumire, ocrotire, binecuvântare şi rugăciune de ploaie. Se merge apoi la biserica cu hramul Sfântul Apostol Andrei (biserica ortodoxă nr. 1) păstorită de părintele Marcu Cornel şi este pusă spre închinare în biserică.
ora 8.00 – 10.30 – Sfânta Liturghie
ora 11.00 – plecarea icoanei în procesiune prin centrul oraşului la biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae (biserica ortodoxă nr. 2) păstorită de părintele Cruşeu Petru.
ora 12.00 – 13.00 – icoana este pusă în biserică spre inchinare
ora 13.00 – plecarea cu icoana în procesiune spre biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nectarie, păstorită de părimtele Roată Gigel.
ora 14.00 – 16.00 – icoana este pusă în biserică spre închinare
ora 16.00 – plecare cu icoana în procesiune spre biserica hramul Sfântul Ierarh Nicolae, păstorită de părintele Botoş Ioan.
ora 17.00 – icoana este pusă în biserică spre închinare până la ora 22.00
ora 22.00 – plecare cu icoana în procesiune până la biserica hramul Naşterea Maicii Domnului, păstorită de părintele Vasile Armanca
ora 23.00 – icoana este depusă spre închinare în biserică şi rămâne până a doua zi
Duminică
ora 8.00 – Sfânta Liturghie la biserica Naşterea Maicii Domnului (cartier Soda)
ora 12.30 – plecarea icoanei în procesiune spre Micoşlaca la biserica ortodoxă cu hramul Înălţarea Domnului păstorită de părintele Grozăvescu Mihai
ora 13.00 – 15.00 – icoana este depusă în biserică spre închinare
ora 15.00 – plecarea icoanei în procesiune spre biserica ortodoxă cu hramul Arhanghelii Mihail şi Gavril din Cistei, păstorită de părintele Călin Ioan
ora 15.30 – 17.00 – icoana este depusă spre rugăciune în biserică
ora 17.00 – plecarea icoanei în procesiune spre biserica ortodoxă (biserica ortodoxă Uioara de Jos II) cu hramul Adormirea Maicii Domnului păstorită de părintele Constantin Purcaru din Ciunga
ora 17.30 – 19.00 – icoana este depusă spre închinare în biserică
ora 19.00 – Procesiunea icoanei făcătoare de minuni se încheie cu rugăciuni de mulţumire în biserica ortodoxă din Ciunga.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alocații 2025: Cum se poate obține reluarea plății în cazul în care alocația pentru copii a fost supendată
Alocații 2025: Cum se poate obține reluarea plății în cazul în care alocația pentru copii a fost supendată Alocația copiilor reprezintă un drept încă din prima zi de viață și până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la terminarea studiilor liceale. În unele condiții, însă, acest drept poate fi suspendat, iar persoanele trebuie […]