Rămâi conectat

Actualitate

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va poposi în aceste zile la Ocna Mureş

Publicat

în

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomireşti, judeţul Maramureş, va ajunge în aceste zile la Ocna Mureş. Începând de vineri, 17 august 2012, ora 17:30 şi până sâmbătă dimineaţa la ora 7.00, icoana va poposi la biserica ortodoxă din Războieni, urmând ca în zilele de sâmbătă şi duminică,  icoana făcătoare de minuni să ajungă la mai multe biserici din Ocna Mureş, pentru ca toţi credincioşii să ajungă, să se închine şi să se roage cu credinţă în faţa ei.

Icoana de lemn din secolul XVII a Maicii Domnului cu Pruncul a fost descoperită în cenuşa incendiului din 1949 şi este considerată făcătoare de minuni. Icoana are ca particularitate piciorul stâng al Mântuitorului în formă de palmă. Este singura icoană care a supravieţuit incendiului, care a devastat în totalitate vechea vatră monahală a Dragomireştiului numită Prihodiste. Icoana este unicat la nivel naţional, iar celor, care se roagă şi se închină în faţa icoanei, li se împlinesc visurile.

Vă prezentă mai jos programul, în care puteţi vedea icoana:

Electrica Furnizare Discount

Vineri
ora 17.30 – primirea icoanei la biserica ortodoxă din Războieni păstorită de părintele Beregoi Vladimir. Icoana va rămâne în biserică spre închinare până sâmbătă dimineaţa la ora 7.00. Credincioşii care doresc pot participa la slujba de priveghere din timpul nopţii.

Sâmbătă
ora 7.00 – plecarea în procesiune spre Ocna Mureş. La intrarea în oraş se face rugăciunea de mulţumire, ocrotire, binecuvântare şi rugăciune de ploaie. Se merge apoi la biserica cu hramul Sfântul Apostol Andrei (biserica ortodoxă nr. 1) păstorită de părintele Marcu Cornel şi este pusă spre închinare în biserică.

ora 8.00 – 10.30 – Sfânta Liturghie

ora 11.00 – plecarea icoanei în procesiune prin centrul oraşului la biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae (biserica ortodoxă nr. 2) păstorită de părintele Cruşeu Petru.

ora 12.00 – 13.00 – icoana este pusă în biserică spre inchinare

ora 13.00 – plecarea cu icoana în procesiune spre biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nectarie, păstorită de părimtele Roată Gigel.

ora 14.00 – 16.00 – icoana este pusă în biserică spre închinare

ora 16.00 – plecare cu icoana în procesiune spre biserica hramul Sfântul Ierarh Nicolae, păstorită de părintele Botoş Ioan.

ora 17.00 – icoana este pusă în biserică spre închinare până la ora 22.00

ora 22.00 – plecare cu icoana în procesiune până la biserica hramul Naşterea Maicii Domnului, păstorită de părintele Vasile Armanca

ora 23.00 – icoana este depusă spre închinare în biserică şi rămâne până a doua zi

Duminică
ora 8.00 – Sfânta Liturghie la biserica Naşterea Maicii Domnului (cartier Soda)

ora 12.30 – plecarea icoanei în procesiune spre Micoşlaca la biserica ortodoxă cu hramul Înălţarea Domnului păstorită de părintele Grozăvescu Mihai

ora 13.00 – 15.00 – icoana este depusă în biserică spre închinare

ora 15.00 – plecarea icoanei în procesiune spre biserica ortodoxă cu hramul Arhanghelii Mihail şi Gavril din Cistei, păstorită de părintele Călin Ioan

ora 15.30 – 17.00 – icoana este depusă spre rugăciune în biserică

ora 17.00 – plecarea icoanei în procesiune spre biserica ortodoxă (biserica ortodoxă Uioara de Jos II) cu hramul Adormirea Maicii Domnului păstorită de părintele Constantin Purcaru din Ciunga

ora 17.30 – 19.00 – icoana este depusă spre închinare în biserică

ora 19.00 – Procesiunea icoanei făcătoare de minuni se încheie cu rugăciuni de mulţumire în biserica ortodoxă din Ciunga.

Publicitate

Actualitate

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Publicat

în

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Emilian Imbri lansează un avertisment cu privire la noua tulpină africană a COVID. Managerul Spitalului „Victor Babeș” spune că orice formă de virus care nu e recunoscută de anticorpi poate cauza o adevărată catastrofă.

”La noi ar trebui să îi trimitem pe cei care nu se vaccinează în Africa de Sud, prin zboruri charter. Glumesc! Este grav ce se întâmplă. Faptul că nu știm multe despre noua tulpină nu este o problemă. Ideea e că știm că a apărut, poate produce îmbolnăviri în masă în decurs de câteva zile care să atingă valul unei epidemii și apoi unei pandemii care nu se va mai termina. Un mare epidemiolog a spus că e era pandemiilor.

Până acum bolile se transmiteau în mod accidental de la animal la om, în momentul în care se transmite de la om la om ceva ce a venit de la animal la om, este o mare problemă. Înțelegem că nu se știe dacă vaccinurile pot acoperi noua tulpină. Avem vaccinuri care asigură celor care au făcut vaccinul să treacă mai ușor prin boală și să nu ajungă la ATI să moară. Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe. Moderna a anunțat că este gata să ceară aprobare pentru vaccinul cu varianta pentru Omicron, nu știm încă.”, a declarat Emilian Imbri.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni. Primele estimări legate de vremea de Crăciun 2021.

ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 noiembrie – 27 decembrie 2021.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Din datele meteorologilor aflăm cum va fi vremea în primele zile de sărbătoare ale iernii, precum Sfântul Nicolae sau Crăciun. Cum va fi vremea de Crăciun.

Electrica Furnizare Discount

Prognoza ANM pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie

Conform ANM, intervalul de prognoză debutează cu o săptămână 29 noiembrie – 6 decembrie cu temperaturi destul de scăzute și multe precipitații.
Specialiștii estimează valori termice mai mici decât norma perioadei. În aceste condiții, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ar putea cădea și în zonele mai joase de relief.

Veștile pentru cei care visează la un Crăciun alb nu sunt foarte bune. Din estimările ANM aflăm că, în perioada 20 – 27 decembrie va fi mai cald în majoritatea regiunilor.

Citește și: PROGRAM de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Prognoza ANM pentru săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Cum va fi vremea în săptămâna 6 decembrie – 13 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Prognoza ANM pentru săptămâna 13 decembrie – 20 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Prognoza pentru săptămâna 20 – 27 decembrie

În ultima săptămână de prognoză, cea în care avem și Crăciunul, vremea va fi mai cald decât de obicei, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Citește mai mult

Actualitate

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Publicat

în

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, defecțiunile apărute la instalațiile electrice au cauzat în primele 8 luni ale anului aproximativ 27% dintre incendiile din locuințe, adică peste 1.300 de incendii la nivelul țării. Pentru a preveni evenimente care pot avea urmări tragice trebuie să respectăm câteva reguli simple și să luăm măsuri imediat ce observăm că ceva este în neregulă cu instalația electrică din casă.

Dar care sunt semnele defecțiunilor sau funcționării anormale a instalației electrice? O priză ieșită din perete, scântei sau zgomote când acționăm un întrerupător sau introducem un ștecher în priză, miros de încins/ars sau un “sfârâit” suspect în dreptul receptoarelor electrice sau a aparatajului (prize, întrerupătoare, tablouri electrice) sunt lucruri pe care nu avem voie să le ignorăm.

Mai mult, instalațiile electrice trebuie să fie verificate și reparate/ înlocuite ori de câte ori este necesar, dar nu cu meșteri de ocazie, ci cu persoane autorizate

Pentru a preveni incidente grave, specialiștii Delgaz Grid și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă:

Electrica Furnizare Discount

– Fii atent la instalația electrică din casă și la aparatele pe care le folosești.

– Cheamă un electrician autorizat să verifice periodic siguranțele și instalația electrică sau ori de cate ori observi că ceva este în neregulă.

– Ține cont de sfaturile specialiștilor, nu a meșterilor de ocazie!

– Înlocuiește echipamentele defecte: cablurile cu izolația tăiată, prizele și întreupătoarele care fac scântei etc..

– Nu lăsa persoane neautorizate să intervină la contorul de energie sau în firidele de palier, de bloc sau de cvartal. La aceste instalații trebuie să intervină doar personalul operatorilor de distribuție energie sau al companiilor desemnate de aceștia.

– La suplimentarea aparatelor electrice sau creșterea puterii acestora asigură-te, prin personal autorizat, că instalaţia existentă poate susţine sporul de consum.

– Dacă trebuie să faci modificări la instalaţia de utilizare din gospodărie, solicită avizul distribuitorului de energie şi personal autorizat pentru execuția lucrărilor.

Instalaţiile electrice interioare sunt în proprietatea consumatorilor, fiind în responsabilitatea acestora să le utilizeze corect, să le verifice şi să le remedieze eventualele defecţiuni cu ajutorul specialiștilor. O deficienţă aparent minoră (contactele slăbite, comutatoare, prize sau tablouri electrice uzate) poate duce la incidente cu urmări dintre cele mai grave.

Majoritatea incendiilor la locuințe sunt generate de utilizarea instalațiilor electrice defecte sau cu improvizații, a coșurilor de fum necurățate sau defecte și a mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Astfel, în primele opt luni ale acestui an, numărul incendiilor la locuințe a crescut cu 9,4% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la un total de 4.856 de astfel de evenimente. Dinamica acestor incendii în funcţie de tipul locuinţelor relevă faptul că locuinţele de tip unifamilial (case individuale) sunt mai vulnerabile din cauza unor factori precum tipul materialelor de construcții folosite sau incidența improvizațiilor efectuate de proprietari ori persoane neautorizare la rețeaua electrică a locuinței sau a sistemelor de încălzire a acesteia.

Mai multe sfaturi și recomandări despre utilizarea în siguranță a surselor de energie și gaze pot fi găsite pe conturile de social media ale proiectului Romania Sigură.

Sursa: turdanews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare