Rămâi conectat

Sport

Iarnă grea pentru ex-unirişti: Performanţa Ighiu, posibilă destinaţie pentru Călin Cristea şi Selagea!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fotbalul românesc traversează o criză majoră, vorbindu-se despre insolvenţă, falimente şi dispariţiile unor cluburi de tradiţie. Ceiselagea Performanta Ighiu mai grav afectaţi rămân actorii principali, fotbaliştii, care stau neplătiţi cu lunile şi suferă din punct de vedere financiar. Nu fac excepţie de la regula generală nici jucătorii albaiulieni, lansaţi în fotbal de Unirea Alba Iulia, care se chinuie să-şi găsească liniştea. Astfel suferă, din pricina problemelor pecuniare o serie de ex-unirişti precum Selagea (Olimpia Satu Mare), P. Păcurar, Fl. Ilie şi Bratima (FCM Baia Mare), C. Cristea (fost în toamnă, în Cipru, la Othellos Athienou, în eşalonul secund), sau Fabian Himcinschi (împrumutat de Dinamo la Dunărea Călăraşi), ultimul dorind să-şi rezilieze contractul cu “câinii roşii”

*Himcinschi: „Măcar unul dintre Cristea şi Selagea”

În aşteptarea achitării restanţelor (ce însumează 3-4 luni) de către cluburile actuale, respectivii jucători aflaţi sub contract caută soluţii pentru identificarea altor echipe mai sigure financiar, unde să poată evolua în primăvară. Astfel, pentru C. Cristea şi Selagea exista oportunitatea FC Braşov, în cazul în care gruparea de sub Tâmpa era preluată de antrenorul albaiulian Cornel Ţălnar, însă varianta nu s-a concretizat. O posibilă destinaţie ar fi… Performanţa Ighiu, pentru un nou început, în condiţii sigure din punct de vedere financiar pentru cei doi mijlocaşi, care în 2009 au promovat în Liga 1 cu formaţia din Cetatea Marii Uniri.
Sunt doi fotbalişti valoroşi, peste nivelului Ligii a 3-a, unde activăm noi, însă situaţiile sunt încurcate deocamdată. Sunt discuţii preliminare, le-am făcut o ofertă, asta în cazul în care nu-şi găsesc ceva mai bun. Le-am transmis că aştept în primul rând să-şi regleze conturile, să ştie ce vor şi abia apoi să discutăm concret oportunitatea unor tratative concrete”, a menţionat Adorian Himcinschi, “principal” al Performanţei Ighiu.

Deocamdată, până la reglarea conturilor, atât C. Cristea, cât şi Selagea stau în expectativă, dar n-ar fi exclusă o nouă colaborare cu Adorian Himcinschi, antrenor deschis în acest sens, în cazul în care cei doi nu-şi fructifică alte oportunităţi favorabile, din eşaloane superioare, de genul CSM Rm. Vâlcea, FC Bihor sau Gaz Metan Mediaş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea