Rămâi conectat

Actualitate

HOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII 6-12 ianuarie 2014. Află ce îţi prezic ASTRELE

Publicat

în

E început de an, iar dacă vrei să vezi cum stai cu banii, dragostea, cariera sau sănătatea, în funcţie de zodia ta, află din cele ce urmează care sunt previziunile pentru tine în această săptămână 6-12 ianuarie.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)
Totul capătă sens în acest început de săptămână şi trebuie să îţi reintri în ritm cât mai repede posibil. Eşti prinsă între familie, job şi prieteni, şi ai impresia că pe niciun plan nu merge aşa cum ţi-ai dori. Învaţă să renunţi la a încerca să mulţumeşti pe toată lumea, niciodată nu va fi perfect. În weekend, încearcă să te relaxezi şi să spui stop petrecerilor până dimineaţa.

Taur (21 aprilie – 21 mai)
Eşti foarte emotivă în acest început de săptămână, dar asta nu înseamnă că trebuie să îţi ignori sentimentele. Poartă-te natural şi este posibil să primeşti atenţie din partea cuiva care să îţi condimenteze viaţa sentimentală. Miercuri şi joi nu sunt zile în care să rişti, ceea ce însemană că trebuie să îţi temperezi impulsurile. În weekend, energia de care dai dovadă te va ajuta să termini orice ai începe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Gemeni (22 mai – 21 iunie)
Nu eşti cea mai raţională persoană de pe pământ, şi nici nu ar fi posibil acest lucru. Dar spre deosebire de alţii, ţie ţi se trimit nişte semne care te ghidează în viaţă. Orice decizie pe care o iei în această săptămână va fi apreciată. Dacă pui pasiune în ceea ce faci, rezultatul nu are cum să fie decât unul bun. În weekend ai încredere în ceea ce spun cei cu experienţă, sfaturile lor te vor ajuta.

Rac (22 iunie – 21 iulie)
Abilitatea ta de a face diferenţa dintre realitate şi ficţiune este puternică în acest început de săptămână. Asigură-te să verifici toate informaţiile pe care le primeşti, altfel rişti să fii acuzată de neprofesionalism. Joi sau vineri ocupă-te şi de tine, şi încearcă să te răsfeţi mai mult. În weekend, poţi continua pe aceeaşi linie, fără să crezi că este nedrept faţă de cei din jur.

Leu (22 iulie – 22 august)
Este bine să fii puţin paranoică în acest început de săptămână, mai ales dacă este vorba de sănătate. Ai grijă, însă, să nu fii mai suspicioasă decât trebuie. Dacă simţi că este ceva în neregulă, nu ezita să îţi faci un control de rutină. Munca te ţine ocupată, dar fă-ţi timp şi pentru alte aspecte ale vieţii tale. În weekend simţi nevoia să leneveşti şi să îţi faci planuri de viitor.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)
Intuiţia te împinge să lucrezi în echipă în acest început de săptămână, şi este o decizie cât se poate de bună. Familia ta are nevoie de o mână de ajutor din partea ta, şi ar trebui să faci tot posibilul să fii disponibilă pentru ei la orice oră. Nu trebuie să regreţi nicio clipă această decizie, va merita din plin. În weekend vei primi o invitaţie romantică pe care ai face bine să nu o refuzi.

Balanţă (23 septembrie – 22 octombrie)
Schimările de care ai parte în acest început de săptămână te intimidează în aceeaşi măsură în care te şi încântă. Te adaptezi foarte uşor, aşa că nu trebuie să îţi faci griji. De miercuri până vineri vei vrea să descoperi cât mai multe lucruri noi şi să îţi lărgeşti orizontul. Un weekend liniştit este tot ceea ce îţi doreşti, aşa că încearcă să îţi cunoşti mai bine limitele.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)
Eşti foarte agitată în acest început de săptămână, ceea ce înseamnă că vei încurca multe dintre treburile pe care le ai. Nu acţiona în grabă, ci ia toate sarcinile pe rând. Orice ţi s-ar sugera, ai grijă să respingi, mai ales dacă vine din partea colegilor. O invidie din partea lor iese la iveală, şi nu ar fi bine să le pici în plasă. În weekend, compania iubitului tău te va face să te simşi cu adevărat adorată.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)
Eşti mult mai închisă în tine în acest început de săptămână, ceea ce înseamnă că vei socializa foarte puţin cu cei din jurul tău. Încearcă să ieşi din această stare, până ca aceştia să te considere o ciudată. Indiferent câte probleme ai avea în plan personal, încearcă să nu amesteci viaţa profesională cu cea sentimentală. În weekend ai nevoie de momente singură, în care să îţi faci ordine în gânduri.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)
Această săptămână va fi una pozitivă pentru tine. Optimismul şi energia de care dai dovadă te vor ajuta să ieşi din orice încurcătură. Încearcă să fii mai disciplinată miercuri şi joi, superiorii tăi sunt cu ochii pe tine. Dacă eşti singură, un bărbat care îţi dă târcoale de ceva vreme îşi va face curaj să te abordeze. Dacă eşti angajată într-o relaţie, atunci weekendul acesta va fi unul foarte romantic.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)
Începi săptămâna cu un secret pe care nu mai poţi să îl ţii ascuns. Chiar dacă ţi-e greu, va fi un pas înainte dacă vei reuşi să i-l împărtăşeşti cuiva apropiat. Prietenii tăi te susţin cu orice, mai ales dacă este vorba de o decizie pe plan profesional. Încearcă să nu îţi ignori familia, aşa că dedică-le acest weekend.

Peşti (19 februarie – 20 martie)
Aşteaptă-te ca în acest început de săptămână, toţi cei din jurul tău să fie lipsiţi de vlagă şi supăraţi că s-a terminat concediul. Nu este o reacţie atipică, pentru că şi tu simţi la fel. Te pândesc o mulţime de oportunităţi valoroase, dar nu te poţi concentra la nimic şi pare că nu îţi pasă de nimic. Încearcă să te aduni, pentru a nu te aglomera mai târziu. În weekend, fii alături de un prieten şi ajută-l să ajungă la mal.

Sursa: eva.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ cu amănuntul: Datele INS

Publicat

în

Creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ cu amănuntul: Datele INS

Potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), managerii români estimează pentru următoarele trei luni o creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul.

În cadrul anchetei de conjunctura din luna mai 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +31).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +43%).

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit estimărilor din luna mai 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +20%).

Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creşterea accentuată a acestora (sold conjunctural +61%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţa de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +20%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +55%).

Conform estimărilor din luna mai 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Se estimează relativa stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţa de creştere (sold conjunctural +29%).

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tichete sociale pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă: Ce acte sunt necesare și cum pot fi utilizați banii

Publicat

în

Tichete sociale pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă: Ce acte sunt necesare și cum pot fi utilizați banii

Începând cu data de 1 iunie, statul începe distribuirea voucherelor de 250 de lei pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă.

Autoritățile au publicat modelele documetelor necesare obținerii tichetelor sociale în valoare de 250 de lei, sumă care se va acorda odată la fiecare două luni, bani care vor fi primiți automat de pensionari, persoanele cu dizabilități sau familiile cu venituri reduse.

Elit - Gustul Desăvârșit

De aceste tichete vor beneficia și familiile cu copii ce nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei.

Aceste vouchere se vor acorda de la începutul lunii iunie și până la sfârșitul anului curent.

Familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea solicita acordarea tichetelor sociale prin depunerea, la primăria de care aparțin, a unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.

Ordinul nr. 846/2022 emis joi de Ministerul Muncii stabilește modelul celor două acte necesare solicitării ajutorului, respectiv al cererii și al declarației pe propria răspundere ce trebuie depuse la primărie și pe care le puteți descărca de AICI.

Potrivit OUG 63/2022, care reglementează acest sprijin, persoanele aflate în risc de sărăcie extremă, din cauza creșterii prețurilor din ultima perioadă, vor primi, o dată la două luni, vouchere sociale în valoare de 250 de lei.

Acest sprijin se va putea utiliza numai pentru cumpărarea alimentelor de bază sau asigurarea de mese calde. Pe lângă familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea beneficia de aceste tichete sociale și persoanele vulnerabile, respectiv pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri de până la 1.500 de lei, familiile cu venituri de până la 600 de lei pe membru de familie, cele ce primesc ajutor social și persoanele fără adăpost.

Beneficiarii acestor ajutoare sociale vor primi voucherele la domiciliu prin poștă iar persoanele fără adăpost le vor primi prin intermediul primăriilor.

Din luna iunie cei cu venituri mici vor beneficia de tichete sociale în valoare de 250 de lei, bani care se vor acorda odată la două luni.

Însă, aceste sume vor putea fi cheltuite exclusiv pentru alimente de bază sau hrană caldă iar cei care nu vor respecta aceste reguli riscă amenzi foarte mari.

Așadar cei care vor utiliza tichetele în alt scop decât cel pentru care au fost acordate vor fi pasibili de amenzi de până la 10.200 de lei.

Conform OUG 63/2022, ordonanța care reglementează acest beneficiu, tichetele sociale sunt destinate celor cu venituri mici, aflați în pragul sărăciei extreme. Acordarea acestui ajutor se face odată la două luni din iunie și până în decembrie 2022, inclusiv iar distribuirea se va efectua prin poștă.

Conform regulilor prevăzute de ordonanță, beneficiarii care vor cheltui sumele în alt scop decât alimente de bază și asigurarea de mese calde, riscă amenzi cuprinse între 1,5 și două puncte de amendă.

O altă abatere prevăzută de ordonanță este obținerea de numerar în schimbul tichetelor, abatere care va fi sancționată cu trei sau patru puncte de amendă, ceea ce înseamnă sume între 7.650 și 10.200 de lei.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COVID 28 mai 2022, în România: 254 de cazuri noi de coronavirus și un singur deces, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

COVID 28 mai 2022, în România: 254 de cazuri noi de coronavirus și un singur deces, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore a fost raportat un deces în rândul pacienţilor cu COVID-19, informează sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Este vorba de un bărbat care avea comorbidităţi şi nu era vaccinat. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani.

Până în prezent, 65.677 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 295 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, cu 132 mai puțin față de ziua anterioară.

43 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 534, cu 34 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 83 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 83

pacienți internați la ATI, 69 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 25 sunt minori, toți fiind internați în secții, la fel ca în ziua anterioară și niciun pacient la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-Cov-2 au decedat. În intervalul 27.05.2022 (10:00) – 28.05.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (bărbat). Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani. Pacientul care a decedat avea comorbidități și nu era vaccinat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.526 teste RT-PCR ( 1.850 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.676 la cerere) și 9.880 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.108.912 teste RT-PCR și 10.050.404 teste rapide antigenice.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 127 şi în judeţele Sibiu – 27, Cluj – 26 şi Timiş – 20, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Conform ultimei raportări, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Gorj, Ialomiţa şi Maramureş nu s-au înregistrat cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Situaţia cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe judeţe este următoarea:

* Alba – 4

* Arad – 4

* Argeş – 10

* Bacău – 5

* Bihor – 10

* Bistriţa-Năsăud – 0

* Botoşani – 1

* Braşov – 19

* Brăila – 3

* Buzău – 3

* Caraş-Severin – 1

* Călăraşi – 4

* Cluj – 26

* Constanţa – 10

* Covasna – 0

* Dâmboviţa – 8

* Dolj – 1

* Galaţi – 4

* Giurgiu – 2

* Gorj – 0

* Harghita – 5

* Hunedoara – 2

* Ialomiţa – 0

* Iaşi – 12

* Ilfov – 12

* Maramureş – 0

* Mehedinţi – 1

* Mureş – 4

* Neamţ – 3

* Olt – 3

* Prahova – 7

* Satu Mare – 7

* Sălaj – 2

* Sibiu – 27

* Suceava – 5

* Teleorman – 5

* Timiş – 20

* Tulcea – 1

* Vaslui – 8

* Vâlcea – 3

* Vrancea – 2

* Bucureşti – 127.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare