Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Horaţiu Josan nu a reuşit să atragă niciun fond pentru a schimba faţa Aiudului”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba i-a dat la sfârşitul săptămânii trecute din nou replica primarului liberal din Aiud, Horaţiu Josan, pe care l-a acuzat că nu s-a preocupat să atragă fonduri pentru municipiu. „Aş vrea să readuc în atenţia dumneavoastră incompetenţa şi lipsa de credibilitate a primarului Aiudului. Şi vreau să vin cu dovezi în acest sens. Domnul primar Horaţiu Josan nu a înţeles după 3 mandate, în momentul în care mai are un an până când aiudenii îl vor schimba de la conducerea Primăriei, că studiul de fezabilitate nu înseamnă decât începutul unui proiect. El nu a reuşit să aducă niciun fond pentru a schimba faţa Aiudului. Şi vă dau un exemplu: au fost proiecte şi programe, POR pe axa 2.1, unde primarii care au ştiut să atragă fonduri au atras, şi vă dau exemplu primarul Blajului, care a reuşit să aducă 92 miliarde (de lei vechi) pentru modernizarea străzilor T. Vladimirescu şi M. Kogălniceanu. Ori este incompetent, ori este dezinformat pentru că aceste fonduri se derulează prin ADR Centru unde director este colegul domnului Josan, domnul director Simion Creţu, de care a fost apropiat atât din punct de vedere politic cât şi din punct de vedere instituţional. Ori este rea credinţă, ori este incompetenţă, altfel nu îmi explic cum nu a reuşit să atragă niciun ban în Aiud”. „Domnul primar Josan continuă să mintă şi să spună că i-au fost ascunse dosarele şi nu au fost trimise la Bucureşti pentru a intra la finanţare. În 20 ianuarie, în momentul în care s-au depus dosarele în Programul Guvernamental 10.000 de km, este singurul primar din judeţ care pentru drumul Gârbova – Gârboviţa – Gârbova de Sus a avut SF pentru drum pietruit, nu pentru asfaltare. Repet, singurul din judeţ. Nici cel de la Poiana Vadului, nici din vârful muntelui nu au depus proiecte pentru pietruire, toţi în afară de Josan au înţeles că programul se referă numai la asfaltare. Ce dovadă mai mare de incompetenţă vreţi? Totuşi, datorită intervenţiei CJ Alba au fost aprobate proiectele depuse de administraţia din Aiud”, a declarat vicepreşedintele PDL Alba, Sorin Bumb. Vicepreşedintele CJ Alba nu a scăpat ocazia să-l taxeze pe edilul liberal din Aiud că a dublat recent preţul la salubrizare, ceea ce va avea un impact destul de mare asupra locuitorilor Aiudului, crede Bumb. Sorin Bumb nu a exclus o candidatură împotriva lui Mihai Josan la Primăria Aiudului în 2012. (I.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Urs observat la Răhău, pe drumul național: Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs observat la Răhău, pe drumul național: Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT

Locuitorii din Răhău au fost avertizați duminică seara, prin mesaj RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate.

”A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Răhău pe DN! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie”, este mesajul transmis prin Ro-ALERT.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sfaturi care le-ar putea salva viața celor care dau nas în nas cu ursul

În primul rând, și poate cel mai important sfat, este să îți păstrezi, pe cât posibil, calmul. Da, este greu să te menții liniștit înt-o întâlnire cu un potențial vital extrem de crescut, însă trebuie să te mobilizezi, să tragi de câteva ori aer în piept și să fii cât poți de atent la comportamentul ursului.

Observă dacă animalul este agresiv, dacă este pur și simplu în trecere sau dacă mănâncă. Un alt sfat oferit de salvamontiști este următorul: indiferent de comportamentul ursului, încearcă să te retragi cu mișcări cât mai lente, cât mai ușoare și nu bruște, care ar putea fi percepute ca un semn de agresiune din partea ta.

La fel de important este să păstrezi contactul vizual cu animalul sălbatic, pentru a-i vedea mișcările, comportamentul. Evită, însă, pe cât posibil să îl privești țintă în ochi. Acest lucru poate fi interpretat de urs tot ca un semn de agresiune din partea ta.

Toți salvamontiștii atrag atenția asupra faptului că nu este bine să pornești într-o drumeție singur, fără a fi însoțit de măcar 1-2 parteneri de drum. De asemenea, rucsacul tău ar trebui să conțină un fluier și un spray de urs, pe care îl poți cumpăra din magazinele de specialitate.

Totodată, trebuie să știi că, dacă ursul înaintează spre tine, nu este neapărat un semn că urmează un atac, însă e bine să fii precaut. La fel, dacă animalul se ridică pe labele din spate, nu înseamnă că te va ataca, ci că vrea să obțină cât mai multe informații despre situația în care se află.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

COD ROȘU de FURTUNI în Alba: Averse torențiale, descărcări electrice și acumulări de apă. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD ROȘU de FURTUNI în Alba: Averse torențiale, descărcări electrice și acumulări de apă. Localitățile vizate

meteorologii au emis o avertizare meteo cod roșu de furtuni, valabilă până la ora 23.00, în două localități din județul Alba.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula local 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice – în ultimele 3 ore, în zona avertizată, s-au cumulat cantități de apă de 60…80 l/mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

Localitățile vizate: Cugir, Săliștea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Fotografii din județul Alba, săraci lipiți pământului: Diferențe ENORME între venitul declarat și prețurile practicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fotografii din județul Alba, săraci lipiți pământului: Diferențe ENORME între venitul declarat și prețurile practicate

O nuntă, un botez, alte petreceri pe care protagoniștii le doresc imortalizate profesionist sunt o bucurie! Nu numai pentru ei, dar și pentru cei angajați să presteze serviciile foto-video. 

Prețurile pentru aceste prestații se învârt în jurul a 1000 de euro pentru foto și a 1500 de euro pentru video. Sigur că la un eveniment mare nu merge un singur om și suma se împarte, dar, oricum este un câștig frumușel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform datelor frunizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba, valabile pentru anul 2022, avem în întreg județul 69 de persoane fizice autorizate pentru prestarea de activități foto-video, din care 15 sunt în mediul rural și 54 în mediul urban astfel: municipiul Alba Iulia – 24, municipiul Aiud – 6, Municipiul Blaj – 8, Municipiul Sebeș – 6, Câmpeni – 1, Cugir – 3, Ocna Mureș 4, Teiuș – 2, Crăciunelu de Jos – 1, Galda de Jos – 3, Ighiu – 1, Lupșa – 3, Meteș – 1, Săliștea – 1, Săsciori – 3, Șpring – 1, Valea lungă – 1.

Dintre aceștia, cei din Teiuș, Valea Lungă, Crăciunelu de Jos și Ighiu au declarat venituri zero din această activitate pentru anul trecut. Restul au declarat un venit total de 738.264 de lei, adică un venit mediu anual de 10.699 de lei.

Asta ar însemna 892 de eli/lună! Extrem de puțin, ba am putea spune că practicanții acestei meserii sunt săraci lipiți pământului, în deplin contrast cu prețurile practicate și pe care le poate verifica oricine punând o simpă întrebare prin târg: cam cât se plătește foto-video pentru o nuntă? Răspunsul: 2000 – 2500 de euro, adică peste 10.000 de lei pentru un singur eveniment.

Desigur, 10.699 de lei/an este media veniturilor declarate în condițiile în care, de exemplul, fotograful de la Meteș a declarat 22.863 de lei/an, dar cel de la Șpring 700 de lei/an. La Alba Iulia, unde e cel mai mult de lucru, venitul total declarat pentru anul 2022, de cei 24 de prestatori foto-video este de 296.509 de lei/an adică o medie de 12.355 de lei an, reprezentând 1.029,6 lei/lună! Mira-m-aș!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare