Horațiu Florea: Pro România își dorește o schimbare reală în Alba și Alba Iulia

Paul Voicu - Primar 2020

Pro România își dorește o schimbare reală în Alba și Alba Iulia

Lupta politică și agitația din ultima perioadă arată că partidele „clasice” au reușit să fure startul și să demareze campania electorală, chiar dacă mai sunt luni bune până la următorul tur de scrutin.
În acest context, Pro România lansează un apel la calm și la dezbateri serioase, al căror scop și centru de atenție să fie interesul cetățeanului.

PSD și PNL trebuie să renunțe la acest joc politicianist, atât în privința alocațiilor pentru copii, a pensiilor speciale, a alegerilor pentru primării într-un tur sau două tururi, precum și a altor teme transformate în motiv de ceartă politică, în care interesul partidelor a fost pus înaintea interesului cetățeanului. Niciuna dintre aceste măsuri nu trebuie luată pe genunchi, în lipsa unor dezbateri, și doar pentru a capitaliza politic ori pentru a câștiga puncte electorale.

ELIT

O schimbare reală, cu rezultate pozitive pe termen lung, nu poate fi născută din ceartă, din schimbarea „alor noști” cu „ai noștri” ori din scandaluri politice al căror singur scop este o mai bună poziționare a unui partid sau a altuia.

Pro România s-a născut din dorința cetățenilor și din nevoia de a exista un partid serios, care să reprezinte și să susțină cu adevărat proiectele de centru – stânga.

Mihail David - 2020

În același timp, Pro România se dezvoltă, prin proiectele și inițiativele pe care le susține, nu doar ca o alternativă la un PSD intrat în degringoladă și care, prin lupta sterilă cu PNL încearcă să-și păstreze existența, dar și ca o alternativă la o dreaptă politică ale cărei rezultate se regăsesc în haosul politic ce pare să cuprindă guvernarea, la nici două trei luni de la preluarea puterii.

Pro România își dorește o schimbare reală, una care să plece de jos în sus, să pornească de la cea mai mică localitate și până la nivel de județ, regiune și țară.

Cu toate că în acest moment, la nivel național cât și la nivelul județului Alba, Pro România a devenit un partid matur, care poate propune soluții și oameni capabili pentru fiecare localitate, luăm în calcul chiar și susținerea unor candidați din afara partidului, dacă astea înseamnă că în felul acesta se poate produce o schimbare reală, nu doar de formă.

Chiar dacă pare ieșit din normele și tiparul politicilor clasice, organizația ProRomânia Alba va analiza serios toate variantele și opțiunile pentru fiecare unitate Primărie și Consiliu Local și va pune, înainte de toate, interesul cetățeanului și al comunității, dorința și nevoia reale de schimbare. Chiar dacă acest lucru înseamnă ca, în anumite situații, să nu prezentăm un candidat propriu și să susține un altul care poate reprezenta dorința comunității de schimbare. Credem cu tărie că politica trebuie făcută alături de cetățean și pentru comunitate, iar orgoliile politice nu mai trebuie să primeze, cum se întâmpla până acum, dacă ne dorim cu adevărat o schimbare reală.

Horațiu Florea, coordonator Pro România – filiala Alba

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...