Rămâi conectat

Actualitate

Heliport la Blaj! Investiția de 600 000 de euro care va fi finalizată până în 2021. Care este rolul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Printr-o postare publicată în mediul online, Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blakului, a dorit să împartă următorul plan cu cetățenii săi:
,,Blajul continuă investițiile în infrastructura de sănătate!
Municipalitatea din Blaj și Consiliul Județean Alba au agreat realizarea, în parteneriat, a unui heliport public, care să deservească atât Spitalul Municipal din Blaj, cât și toate urgențele din zona Târnavelor și județul Alba!
Heliportul, care va putea fi utilizat pe timp de zi și pe timp de noapte, în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere, va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 m, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu, totul desfășurat pe suprafață de aproximativ 5.000 mp., în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces, etc.
Primăria Municipiului Blaj a identificat locația pentru acest obiectiv de investiții la intrarea în Blaj dinspre Alba Iulia, aceasta urmând să fie evaluată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea îndeplinirii tuturor cerințelor legate de autorizarea heliportului.
Heliportul, preconizat a se finaliza în anul 2021, va fi cel mai modern din județul Alba, fiind evaluat la aproximativ 600.000 euro, sumă care va fi suportată în cote egale din bugetul local al municipiului Blaj și bugetul județului Alba.
Parteneriatele dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor, iar acest proiect legat de realizarea unui heliport la Blaj, alături de modernizarea în viitor a Serviciului pentru Situații de Urgență, vor fi exemple de bune practici în administrația locală, în domeniul sănătății populației.
Dacă un blăjean sau un pacient din zonă va ajunge în regim de urgență la un spital regional cu câteva minute mai repede, astfel încât viața acestuia să fie salvată prin realizarea heliportului, atunci administrația și-a făcut datoria, iar tot efortul investițional a meritat din plin!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea