Rămâi conectat

Politică Administrație

HARTA RESTRICȚIILOR de circulație de Ziua Națională, la Alba Iulia: LISTA străzilor închise de 1 Decembrie și limitările de trafic din 28 – 30 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

A întâmpina un oaspete cu pâine și sare, nu este egal, din păcate, în perioada aceasta, cu a-i oferi un loc de parcare cât mai aproape de zona evenimentelor. Organizatorii solicită celor care doresc să participe la aniversarea Centenarului la Alba Iulia să țină cont de capacitatea limitată de stocare în privința parcărilor și să utilizez alternativele provizorii propuse.

Pentru orientare, turiștii au la dispoziție site-ul ziuaromaniei.ro, respectiv acest link: https://ziuaromaniei.ro/info-utile/<https://ziuaromaniei.ro/info-utile/>.

În afara zilelor de 28 și 29 noiembrie, când interdicțiile vizează zona de repetiții pentru ceremonialul militar, începând cu 30 noiembrie de la ora 14.00 (excepție situația în care se constată valori crescute de trafic înainte de ora
14.00) se va activa sistemul de parcaje suplimentar, cu preluare din stațiile aferente de către operatorul de transport public.

În ziua de 30 noiembrie, locuitorii municipiului vor putea circula, in afara perimetrelor destinate ceremoniilor, ținând cont de recomandarea de a utiliza autovehicule cat mai puțin cu putință.

De altfel, este esențial ca pentru a păstra un echilibru în trafic, acolo unde este posibil, să se utilizeze curțile și parcările interioare. Turiștii cărora li s-a garantat spațiu de parcare de către unitățile de cazare, vor putea ajunge pana la destinație și în data de 30 noiembrie.

Pentru ziua de 1 decembrie accesul auto va fi limitat total, iar mașinile vor fi dirijate exclusiv către parcările temporare, de către polițiști și voluntari. Se evidențiază trei rute majore, trasate cu roșu, galben și albastru, pe
care vor circula la interval de 15 minute autobuzele STP. Proprietarii autoturismelor care vor fi parcate în jurul orașului vor primi tichete cu numărul parcării și linia de autobuz pe care aceasta este situată.

”Cei care veneau acum 100 de ani la Ala Iulia pentru Marea Unire veneau, probabil, cu carute, trenuri si, cel mai des, grupuri uriase venind pe jos de la zeci, sute de km. Revenind in prezent, vreau sa cred ca e legitima rugamintea pe care o adresez fiecărui albaiulian: pentru 2 zile să renunțe sau măcar să reducă la minim „consumul” de mașină personală și să folosească transportul public, cei care stau la casă să parcheze în interiorul curților, totul pentru a lăsa cât mai libere drumurile publice. Pentru a ne dovedi cu totii gazde perfecte si practic, nu doar declarativ. Colegii mei vor actualiza permanent informatiile legate de strazile inchise circulatiei. Ceilalti colegi, din Politia Locala, vor avea si ei misiuni speciale de Centenar asa ca apelez la spiritul civic al albaiulienilor, să încerce să îi înțeleagă înainte să sune și alerteze pentru probleme minore. O dată într-o sută de ani, putem face acest efort de a renunța la o parte din” confort. Va mulțumesc!”, transmite primarul Mircea Hava.

În zilele de 28 și 29 noiembrie 2018 între orele 09:00 – 16:30 se vor institui restrictii pe traseul: Parcul auto MApN Schit (str. Lalelelor) – bd. Încoronării – bd. 1 Decembrie 1918 – bd. Horea – Calea Moților (de la intersecția cu bd. Horea până la Stadion) – bd. Revoluției 1989 (la nevoie în caz de blocaj de la Stadion în dr. pe bd. Republici), iar pentru personal str. Cloșca.

În cazul în care în zilele de 28 și 29 nu se pot derula antranamentele, Comisia avizează la solicitarea MApN –
UM 02565, blocarea traficului în data de 30.11.2018 în același interval orar (12:00-17:00).

În data de 30.11.2018 se vor institui restricții:

– începând cu ora 10:00 bd. Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu și str. Ardealului,
până la ora 11:30;

– începând cu ora 14:00 se restricționează traficul la intrările în Municipiul Alba Iulia cu excepția riveranilor, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărășești, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brândușei și str. Zlatnei (DN 74) până în data de 01.12.2018 la ora 07:00;

În data de 01.12.2018:

– începând cu ora 07:00 la intrările în Municipiul Alba Iulia, respectiv str. Al. I. Cuza, str. Mărășești, str. Regimentul 5 Vânători, str. Brândușei și str. Zlatnei (DN 74) cât și toate străzile din municipiu cu excepția: str. Zlatnei (DN74)
– Calea Moților până la intersecția cu bd. Republicii, bd. Republicii – str. Tudor Vladimirescu (de la intersecție cu bd. Republicii) – str. Al. I. Cuza și Regimentul V Vânători de Munte. Deplasarea pe aceste artere se face doar pe sens de ieșire din Municipiul Alba Iulia;

În data de 02.12.2018:

– în intervalul orar 16:00 – 22:00 pe bd. 1 Decembrie 1918 de la intersecția cu str. Vasile Goldiș până la intersecția cu str. Cloșca, str. Nicolae Iorga, str. Mihai Viteazul, str. Aurel Vlaicu și str. Crișan.

Se exceptează mijloacele de transport în comun (STP) care vor circula pe traseele stabilite. Se exceptează autospecialele IPJ, IJJ, SAJ, ISU, MApN și autoturismele autorizate special care vor purta însemne distinctive.

În situația în care se constată că valorile de trafic de pe arterele din interiorul municipiului cresc considerabil și duc la crearea de blocaje rutiere, în special către zonele de desfășurare a manifestărilor, se vor institui restricții de
circulație și în afara intervalelor orare menționate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea