HARTA| Localitățile din județul Alba care ar putea fi pasibile de CARANTINARE. Cum se decide această măsură

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Șase localități din județul Alba, inclusiv reședința de județ, au intrat astăzi în cea de-a doua zi de carantină pe teritoriul lor.

Mulți cetățeni se întreabă astfel dacă noi localități vor fi vizate de această măsură, în vederea creșterii explozive a cazurilor noi de infectare din ultimele zile, atât la nivel local cât și național.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ceea ce privește criteriul incidenței, următoarele localități din județul Alba ar fi pasibile de decizia carantinării: Teiuș, Bucium, Câlnic, Cergău, Cricău, Daia Română, Mihalț, Sălciua, Șpring, Valea Lungă, Vințu de Jos.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că ,, Carantina nu se instaurează doar în baza incidenței. Incidența localităților este doar un factor din cei 14 care se iau în calcul, conform metodologiei.

Criteriile majore, vizate de metodologie, pentru stabilirea măsurii de carantinare sunt trendul crescător, rata de infectare la mia de locuitori, ponderea majoritară a cazurilor în comunitate, ponderea populației peste 65 de ani, capacitatea de a face față anchetelor epidemiologice, personal sanitar insuficient în unitățile sanitare, grad de ocupare a paturilor, populația din zona afectate este sau nu compliantă la regimul de izolare la domiciliu.

Criteriile minore sunt numărul mediu de familii dintr-o localitate, magazine pentru aprovizionarea populației, farmaciile din localitate, drumurile naționale care traversează localitatea, resurse umane la nivelul forțelor MAI și dotarea spitalului din localitate sau cel care deservește localitatea.”

Astfel, până la această decizie, un număr de criterii decisive și riguroase trebuie îndeplinit, incidența cazurile de infectare nefiind singurul dintre ele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419