Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

HARTA| Localitățile din județul Alba care ar putea fi pasibile de CARANTINARE. Cum se decide această măsură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șase localități din județul Alba, inclusiv reședința de județ, au intrat astăzi în cea de-a doua zi de carantină pe teritoriul lor.

Mulți cetățeni se întreabă astfel dacă noi localități vor fi vizate de această măsură, în vederea creșterii explozive a cazurilor noi de infectare din ultimele zile, atât la nivel local cât și național.

În ceea ce privește criteriul incidenței, următoarele localități din județul Alba ar fi pasibile de decizia carantinării: Teiuș, Bucium, Câlnic, Cergău, Cricău, Daia Română, Mihalț, Sălciua, Șpring, Valea Lungă, Vințu de Jos.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că ,, Carantina nu se instaurează doar în baza incidenței. Incidența localităților este doar un factor din cei 14 care se iau în calcul, conform metodologiei.

Criteriile majore, vizate de metodologie, pentru stabilirea măsurii de carantinare sunt trendul crescător, rata de infectare la mia de locuitori, ponderea majoritară a cazurilor în comunitate, ponderea populației peste 65 de ani, capacitatea de a face față anchetelor epidemiologice, personal sanitar insuficient în unitățile sanitare, grad de ocupare a paturilor, populația din zona afectate este sau nu compliantă la regimul de izolare la domiciliu.

Criteriile minore sunt numărul mediu de familii dintr-o localitate, magazine pentru aprovizionarea populației, farmaciile din localitate, drumurile naționale care traversează localitatea, resurse umane la nivelul forțelor MAI și dotarea spitalului din localitate sau cel care deservește localitatea.”

Astfel, până la această decizie, un număr de criterii decisive și riguroase trebuie îndeplinit, incidența cazurile de infectare nefiind singurul dintre ele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea