HARTA| Localitățile din județul Alba care ar intra în CARANTINĂ, din cauza numărului mare de infectări. Alba Iulia și încă zece localități, în pericol

Carantinarea localităților care trec de pragul de 6 persoane infectate la o mie de locuitori a fost o idee intens dezbătută de către autorități și de către cetățeni, încă de săptămâna trecută.

Joi, Guvernul avea pe masă un draft al Hotărârii de Guvern 52 care prevedea carantinarea tuturor localităților în care rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori.

Elit ELIT

Deși documentul oficial încă nu a fost eliberat, se poate creea o perspectivă asupra localităților din județul Alba care ,,îndeplinesc” această condiție sumbră.

În acest ,,top negru” al localităților, însăși Alba Iulia, municipiul reședință de județ, este eligibil de a intra în carantină, cu o incidență raportată astăzi de 7,17/1000 de locuitori.

De asemenea, în ceea ce privește mediul urban, alte localități precum Blaj (8,66), Sebeș( 8,02), Abrud( 6,60) și Cugir (8,62) ar fi carantinate, dacă această măsură ar fi luată de către autorități.

În ceea ce privește mediul rural, Câlnic ( 6,48), Ciugud ( 8,25), Cricău( 7,44), Cut( 9,34), Livezile( 6,46), Roșia Montană( 7,30), ar fi, pentru moment, localitățile eligibile pentru măsura carantinării, sub condițiile menționate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419