Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

HARTĂ| Județul Alba s-a COPT astăzi, din cauza caniculei: Temperatura aerului la Câmpeni, cu doar un grad sub cea înregistrată în Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba s-a COPT astăzi, din cauza caniculei: Temperatura aerului la Câmpeni, cu doar un grad sub cea înregistrată în Alba Iulia

România s-a topit și în cursul zilei de astăzi, 26 iulie, din cauza temperaturilor extreme pe care această vară ni le-a pregătit. Județul Alba a fost de asemenea una dintre victimele caniculei, cu temperaturi peste 30 de grade înregistrate în unele orașe.

Temperatura aerului în Alba Iulia a fost, potrivit hărții valorilor de temperatură a aerului publicată de specialiștii ANM, de 35 de grade. Aceeași valoare a fost înregistrată și în municipiul Sebeș.

Municipiul Blaj a fost de asemenea afectat negativ de valorile de temperatură ridicate ale aerului, în această localitate fiind înregistrate 32 de grade.

În capitala Țării Moților, Câmpeni, aerul a fost de asemenea greu de respirat pentru locuitori, temperatura sa fiind măsurată la 34 de grade la ora 16:00. La Roșia Montană a fost puțin mai „răcoare”, temperatura aerului fiind măsurată la 27 de grade Celsius.

Pentru ziua de 26 iulie a fost emis un cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, valabil în județe din vest și sud.

Astfel, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului temperaturile vor crește chiar mai mult. În general, după-amiaza se vor înregistra chiar și 37 – 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade. Asta înseamnă că disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea