HARTA| Încă 9 localități din județul Alba ar putea intra în CARANTINĂ, în urma unei incidențe extrem de ridicate. Care sunt localitățile și posibilele măsuri adoptate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

HARTA| Încă 9 localități din județul Alba ar putea intra în CARANTINĂ, în urma unei incidențe extrem de ridicate. Care sunt localitățile și posibilele măsuri adoptate

La nivelul județului Alba, nouă localități au șanse mari de a intra în carantină, deoarece au depășit pragul de 6 persoane infectate cu COVID-19, la 1000 de locuitori.

Bucium, Câlnic, Cergău, Roșia Montană, Sălciua, Sâncel, Teiuș, Valea Lungă, Vințu de Jos, sunt localitățile care înregistrează incidențe cuprinse între 6.48 și 8.34.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat deja măsura carantinării Muncipiului Alba Iulia și a altor 5 localități, prin care se impun o serie de restricții mai drastice pentru combaterea și prevenirea răspândirii coronavirusului.

Măsura carantinării va fi instituită, inițial, pentru o perioadă de 14 zile, perioadă în care este interzisă intrarea sau ieșirea din zona de carantină prin alte căi decât cele deschise circulației publice, precum drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Este interzisă deplasarea sau staționarea persoanelor în spații publice, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

O altă măsură impusă prin instituirea carantinării este limitarea programului de lucru a magazinelor, activitatea acestora desfășurându-se în intervalul orar 05:00 – 20:00.

Centrele comerciale de tip Mall, își vor suspenda temporar activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, pe toată durata carantinării.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419