Rămâi conectat

Actualitate

Harta continentului se-nroșește! Marile capitale ale Europei anunță noi recorduri uriașe: „Să spunem lucrurilor pe nume. Situația e gravă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Harta continentului se-nroșește, pe măsură ce marile capitale ale Europei anunță noi recorduri uriașe. Franța și Grecia anunță noi restricții dure. Mai bine de două treimi dintre francezi, adică 46 de milioane de oameni, nu mai au voie să iasă din casă între orele 21.00 – 06.00. Interdicția de circulație impusă inițial la Paris și în alte 8 metropole a fost extinsă joi seară la mare parte din teritoriul francez. Capitala Greciei intră la rândul său în carantină pe timpul nopții. Situația a început să se degradeze accentuat și în Spania, Italia și Germania.

Jean Castex, premierul Franței: Să spunem lucrurilor pe nume. Situația e gravă. E gravă în Europa și e gravă în Franța.

Cu peste 41.600 de cazuri COVID-19 depistate într-o singură zi, Franța bifează un record sumbru al pandemiei în Europa. Boala pare de neoprit, deși cele mai multe metropole ale țării sunt în carantină pe timpul nopții și măsuri stricte se aplică pe timpul zilei pe întreg teritoriul.

Jean Castex, premierul Franței: Următoarele săptămâni vor fi foarte dificile. Sistemul nostru sanitar va fi pus la încercare, iar numărul deceselor va continua să crească. Infectații de azi sunt bolnavii internați de mâine și, din păcate, posibil morții de poimâine.

Perspectiva intrării totale în carantină îi sperie pe francezi care, la fel ca toți europenii, duc și povara bolii și pe cea a greutăților economice.

Cetățean francez: Cred că economia a suferit deja foarte mult. Eu, personal, mi-am pierdut locul de muncă din cauza COVID. În mod evident, o nouă intrare în carantină va complica și mai mult lucrurile pentru mulți oameni. Dar dacă numărul infectărilor va continua să crească, nu știu dacă avem de ales.

Noi recorduri ale pandemiei au fost anuntate azi in Spania, aproape 21.000, în Italia, peste 16.000 și in Germania aproape 11.000. Și Grecia intră în rândul țărilor europene care n-au altă soluție decât să impună măsuri de izolare locală în speranța că va stopa creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus. Guvernul a decis să introducă restricții de circulație pe timpul nopții în două dintre cele mai mari orașe ale țării Atena și Salonic. Locuitorii nu vor mai putea ieși din casă în intervalul 00:30 – 05.00.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: Al doilea val e chiar mai periculos. Acum sunt afectate toate grupele de vârstă, dar în special tinerii. Boala își face loc în toate provinciile, orașele și cartierele și ne afectează viața socială, contactele, obiceiurile și felul în care ne petrecem timpul liber.

În zonele unde există o circulație accentuată a virusului, guvernul elen a decis să introducă obligativitatea măștii și afară în toate locurile publice. Premierul a promis că va încerca să evite decretarea carantinei naționale, dar în schimb măsurile introduse individual vor fi mai dure și mai eficiente crede el.

În Belgia, în prezent una dintre cele mai afectate țări europene de evoluția valului doi al pandemiei, fostul premierul al țării Sophie Wilmes a ajuns la terapie intensivă. În prezent ministru de Externe in functie, ea a fost diagnosticată cu COVID-19 la finalul săptămânii trecute, iar de atunci starea ei de sănătate s-a degradat accentuat. Sophie Wilmes a fost la cârma luptei împotriva pandemiei până acum trei săptămâni când a fost numit un alt șef al guvernului de la Bruxelles.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029 Bulgaria ar putea îndeplini criteriile pentru zona euro și să adere anul viitor, a declarat președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe. „Cred că este foarte posibil ca Bulgaria să îndeplinească criteriile la un moment dat în acest an. Dar ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea