Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

HAOSUL din învățământul online. Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia: „A fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HAOSUL din învățământul online. Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia: „A fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume”

Aflat în vizită în județul Alba pentru a vorbi despre învățământul dual și profesional în România, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adus o serie de precizări și în ceea ce privește modul haotic în care a fost gestionat învățământul online impus din cauza pandemiei COVID-19, lucru pe care acesta l-a văzut ca și o provocare pentru toate statele lumii, indiferent de gradul de pregătire al sistemului educațional al acestora.

CITEȘTE ȘI: Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul sau seria 1. Modele de SUBIECTE și BAREME la română, matematică și limba maternă pentru clasa a 8-a

„Școala online impusă a fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume. El a fost impus în condițiile în care nici un stat, nici cele cu cele mai avansate sisteme de educație, nu au fost pregătite pentru predarea online.

Predarea online presupune existența simultană a cinci condiții. În primul rând, trebuie să ai o conectivitate generalizată. România nu stă rău, dar nu putem spune că avem conectivitate generalizată pentru a asigura o viteză de transfer suficientă unei predări online adecvate. Al doilea parametru este disponibilitatea echipamentelor.

S-au făcut eforturi foarte mari față de începutul crizei sanitare. Numai de la Guvern și autoritățile locale au fost distribuite peste un milion de echipamente peste care se adaugă cele cu care a contribuit mediul privat. Putem spune că la echipament stăm bine, însă nu toți din cei 3 milioane de elevi și preșcolari au acces la echipamente adecvate.

CITEȘTE ȘI: Anul școlar 2022-2023: Școala începe pe 5 septembrie. Cum se încheie mediile și STRUCTURA anului școlar

Ca și al treilea element, ai nevoie de profesori formați. S-au format peste 50 000 de profesori pentru predarea online, dar numărul total de cadre didactice este de peste 200 000 în învățământul preuniversitar. Al patrulea element este conținut digital pentru orice disciplină, iar al cincilea element, pe care multă lume o neglijează deși o spun și o repet, este nevoie de platforme de evaluare dedicate și specializate.

Altfel, relevanța notelor se pierde pentru că nici un profesor nu poate avea garanția că cel care răspunde din spatele unui ecran negru este elevul care trebuie să răspundă nu este un părinte, un frate mai mare, sau un alt profesor.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea