HAOSUL din învățământul online. Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia: „A fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume”
HAOSUL din învățământul online. Ministrul Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia: „A fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume”
Aflat în vizită în județul Alba pentru a vorbi despre învățământul dual și profesional în România, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adus o serie de precizări și în ceea ce privește modul haotic în care a fost gestionat învățământul online impus din cauza pandemiei COVID-19, lucru pe care acesta l-a văzut ca și o provocare pentru toate statele lumii, indiferent de gradul de pregătire al sistemului educațional al acestora.
CITEȘTE ȘI: Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul sau seria 1. Modele de SUBIECTE și BAREME la română, matematică și limba maternă pentru clasa a 8-a
„Școala online impusă a fost o catastrofă educațională nu numai în România, ci în orice stat din această lume. El a fost impus în condițiile în care nici un stat, nici cele cu cele mai avansate sisteme de educație, nu au fost pregătite pentru predarea online.
Predarea online presupune existența simultană a cinci condiții. În primul rând, trebuie să ai o conectivitate generalizată. România nu stă rău, dar nu putem spune că avem conectivitate generalizată pentru a asigura o viteză de transfer suficientă unei predări online adecvate. Al doilea parametru este disponibilitatea echipamentelor.
S-au făcut eforturi foarte mari față de începutul crizei sanitare. Numai de la Guvern și autoritățile locale au fost distribuite peste un milion de echipamente peste care se adaugă cele cu care a contribuit mediul privat. Putem spune că la echipament stăm bine, însă nu toți din cei 3 milioane de elevi și preșcolari au acces la echipamente adecvate.
CITEȘTE ȘI: Anul școlar 2022-2023: Școala începe pe 5 septembrie. Cum se încheie mediile și STRUCTURA anului școlar
Ca și al treilea element, ai nevoie de profesori formați. S-au format peste 50 000 de profesori pentru predarea online, dar numărul total de cadre didactice este de peste 200 000 în învățământul preuniversitar. Al patrulea element este conținut digital pentru orice disciplină, iar al cincilea element, pe care multă lume o neglijează deși o spun și o repet, este nevoie de platforme de evaluare dedicate și specializate.
Altfel, relevanța notelor se pierde pentru că nici un profesor nu poate avea garanția că cel care răspunde din spatele unui ecran negru este elevul care trebuie să răspundă nu este un părinte, un frate mai mare, sau un alt profesor.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun