Hainele nu contează, dar masca e OBLIGATORIE! Un grup de nudiști cehi, care nu respectau legea, avertizați de polițiști

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Cu toții trebuie să respecte regulile impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Un grup de nudiști cehi au fost prinși și certați de polițiștii micuțului oraș Lázně Bohdaneč, situat la est de capitala Praga, pentru că nu respectau două reglementări introduse de guvern.

Deși legea permite nudismul, jumătate dintre cei aproximativ 150 de exhibiționiști nu purtau măști de protecție și nici nu respectau regula de a nu se aduna într-un grup mai mare de două persoane.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Niciunul dintre nudiști nu a fost amendat și toți au fost de acord să poarte măști de protecție.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Cetățenii au voie să fie fără haine în locații desemnate, dar totuși trebuie să-și acopere gura și să se adune doar în număr adecvat”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliției, Markéta Janovská.

Măsurile dictate de autorități spun că nudismul este permis, însă masca este obligatorie și nu pot exista grupuri mai mari de două persoane.

„Oamenii se pot afla fără haine în locurile speciale, însă trebuie să aibă gura acoperită și trebuie să fie atenți la dimensiunea grupului”, a mai spus Janovská.

Până în acest moment, în Cehia au fost înregistrate peste 5.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste 130 de infectați și-au pierdut viața.  Totuși, țara a fost una dintre primele țări din UE care a introdus starea de urgență și acum a început să relaxeze măsurile.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei