Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Hackerii, cu ochii pe români: anul 2019 va fi cel mai periculos de până acum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hackerii nu au zile libere, nu au Crăciun, nu au Revelion. Experţii români în securitate cibernetică avertisează că pregătesc atacuri mai grave ca niciodată. Anul 2019 va fi cel mai periculos de până acum.

De Crăciun, la fiecare 30 de secunde, hackerii încearcă să spargă parola unui român. De la email, la contul bancar digital, până la reţelele de socializare, datele furate – fie că sunt poze sau discuţii private – se traduc în bani mulţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Experţii români spun că atacurile vor fi şi mai intense în 2019. O simplă vizionare online a unui film sau descărcarea unui joc gratuit ar putea compromite definitiv electronicele. Cu viruşi mai puternici, şi atacurile hackerilor vor fi şi mai periculoase.

Hackerii se vor folosi în 2019 şi de emailuri, pentru a înscena noi atacuri.

Românii conduc detaşat în topul european al parolelor vulnerabile. Trei din zece conaţionali au drept parola pentru email numele oraşului în care s-au născut, prenumele copilului sau data naşterii.

Un studiu arată că 80 la sută dintre români, sunt dispuşi să plătească recompense hackerilor, pentru ca informaţiile furate să nu fie făcute publice.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România. Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea