Rămâi conectat

Ştirea zilei

Habemus buget! La a doua „strigare”, bugetul municipiului Alba Iulia a fost VOTAT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Habemus buget! La a doua „strigare”, bugetul municipiului Alba Iulia a fost VOTAT

Bugetul Municipiului Alba Iulia a intra pentru a doua oară la vot, în cursul zilei de luni, 6 februarie, într-o ședință de îndată a Consiliului Local.

De data aceasta propunerea a fost votată de consilierii locali cu o majoritate covârșitoare.

Reamintim că prima propunere de buget a primit vot negativ în ședința din 30 ianuarie. Au fost 12 voturi împotrivă și doar 9 voturi pentru, consilierii locali ai PSD și PNL votând împotrivă.

Gabriel Pleșa a mai declarat în urmă cu câteva zile pentru ziarulunirea.ro că proiectul care urmează să fie votat luni nu a suferit decât unele mici modificări, în urma consultării consilierilor locali ai orașului.

„Astăzi, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local Alba Iulia, Bugetul Local pentru anul 2023 a fost aprobat.

Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat cu o săptămână mai târziu decât mi-aș fi dorit, sunt bucuros că cel mai mare buget, pe secțiunea DEZVOLTARE, din istoria orașului, a fost votat de consilieri, iar modificările față de varianta propusă inițial sunt minore.

Proiecția bugetului pentru acest an este aproape DUBLĂ față de cea mai mare sumă dedicată INVESTIȚIILOR de până acum, iar finanțările nerambursabile prevăzute a fi utilizate în 2023 depășesc valoarea cumulată a fondurilor europene utilizate în ultimii 3 ani! Dar vă asigur că acești bani n-ar fi ajuns în Alba Iulia fără un efort colectiv al colegilor mei din primărie. Fără multele ore petrecute pe drumuri, între ministere și Alba Iulia, multele uși la care am bătut, dar și mai multele ore de muncă, în primărie, pentru planificarea acestor investiții.

În fiecare an de până acum, bugetul dedicat funcționării (subvenții la transport, gratuități, burse, salarii, utilități, etc) a fost mai mare sau egal cu bugetul dedicat dezvoltării. Acum, bugetul pentru dezvoltare îl depășește cu 113 milioane de lei pe cel al funcționării, fapt care este, de altfel, normal, într-un oraș care are încă nenumărate lipsuri.

Dar toate investițiile posibile cu aceste finanțări, toate șantierele care sunt deja deschise și care vor fi în lucru pe viitor, ne vor pune răbdarea la încercare. Din păcate, nu se pot face lucrări fără puțin deranj, dar vă promit că atât eu, cât și colegii din primărie, vom fi zilnic pe teren, pentru a verifica modul de lucru și respectarea graficului de execuție”, a scris primarul Gabriel Pleșa pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea