Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul vrea proiect de lege pentru serbarea Centenarului Marii Uniri, în 2018. Va include în el autostrăzile Pitești – Sibiu și Iași – Târgu Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

marea unireGuvernul inenționează să lanseze un proiect de lege în vederea sărbătoririi centenarlui în 2018 – 100 de ani de la Marea Unire, în care va include două mari proiecte de infrastructură realizate prin fonduri europene: autostrada Sibiu – Pitești și autostrada Iași – Târgu Mureș, proiecte ce vor fi gestionate multianual în mod separat. Cu toate acestea, stadiul actual al celor două proiecte exclude din start o finalziare până în 2018.

Intenția noastră este să venim cu un proiect de lege pentru centenarul 2018 și să dedicăm două proiecte de infrastructură pe fonduri europene, Pitesti – Sibiu si Iasi – Targu Mures, să gestionăm aceste proiecte multianual în mod separat„, a declarat premierul Dacian Cioloș la o întâlnire cu reprezentanții Asociatiei Orașelor din România.

Cu toate acestea, stadiul actual al celor două mari proiecte exclude orice șansă de finalziare până în 2018, momentul centenarului. Sibiu – Pitesti, în mod realist, ar putea fi gata abia din anul 2021, în timp ce autostrada Iași – Târgu Mureș, dincolo de faptul că ar costa mai mult decât toți banii europeni pe care România îi are la dispozitie, este programată în Master Plan abia după 2020.

Autostrada Sibiu – Pitesti este in proces de revizuire a Studiului de Fezabilitate, urmand ca abia in 2017 sa fie lansata achizitia publica pentru proiectare si, dupa aceasta etapa, sa fie contarctate lucrarile. Asa cum au declarat-o si oficialii de la Transporturi, finalizarea autostrazii ar putea fi abia in 2021, in cel mai bun caz, doar sectoarele de capat putand fi gata mai devreme.

In ceea ce priveste autostrada A8 Iasi – Targu Mures, stadiul actual si programarea din Master Plan exclude din start orice finalizare in urmatorii doi-trei ani. In primul rand, costul intregii autostrazi este estimat la circa 4 miliarde de euro, mai mult decat alocarile europene pe intreg sectorul rutier. In Master Plan, autostrada este programata spre implementare abia dupa 2020, in urmatorul exercitiu financiar european. (C.M.)

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea