Guvernul va aproba Normele de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice în ședința din 2 iunie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, Normele de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice urmează să fie aprobate în ședința de Guvern din 2 iunie iar procedurile de achiziție în desfășurare se derulează fără impedimente.

”Noul pachet legislativ privind achizițiile publice a fost publicat în Monitorul Oficial pe 23 mai anul acesta și a intrat în vigoare acum 6 zile. Pentru utilizarea corespunzătoare a SEAP este necesară aprobarea și publicarea normelor de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice. Normele de aplicare urmează a fi aprobate în ședința de Guvern din 2 iunie”, a precizat ministrul Comunicațiilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Conform sursei citate, Agenția pentru Agenda Digitală a pregătit din timp actualizarea noilor funcționalități SEAP potrivit cerințelor noii legislații iar după apariția acestor norme se vor putea demara noi proceduri de achiziție conform legislației aprobate.

”Se fac testări de funcționalitate pe noul pachet legislativ, procedurile de achiziție aflate în desfășurare se derulează fără impedimente. Știrea că sistemul achizițiilor publice ar fi blocat este falsă”, a subliniat Marius Bostan.

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a anunțat săptămâna trecută că Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional în perioada 26 mai — 15 iunie, din cauza unor disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului apărute odată cu intrarea în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419