Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul va aproba Normele de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice în ședința din 2 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, Normele de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice urmează să fie aprobate în ședința de Guvern din 2 iunie iar procedurile de achiziție în desfășurare se derulează fără impedimente.

”Noul pachet legislativ privind achizițiile publice a fost publicat în Monitorul Oficial pe 23 mai anul acesta și a intrat în vigoare acum 6 zile. Pentru utilizarea corespunzătoare a SEAP este necesară aprobarea și publicarea normelor de aplicare a noului pachet legislativ privind achizițiile publice. Normele de aplicare urmează a fi aprobate în ședința de Guvern din 2 iunie”, a precizat ministrul Comunicațiilor.

Conform sursei citate, Agenția pentru Agenda Digitală a pregătit din timp actualizarea noilor funcționalități SEAP potrivit cerințelor noii legislații iar după apariția acestor norme se vor putea demara noi proceduri de achiziție conform legislației aprobate.

”Se fac testări de funcționalitate pe noul pachet legislativ, procedurile de achiziție aflate în desfășurare se derulează fără impedimente. Știrea că sistemul achizițiilor publice ar fi blocat este falsă”, a subliniat Marius Bostan.

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a anunțat săptămâna trecută că Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional în perioada 26 mai — 15 iunie, din cauza unor disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului apărute odată cu intrarea în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea