Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul va analiza, vineri, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea şi controlul cheltuirii banilor publici

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Guvernul va analiza, vineri, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea şi controlul cheltuirii banilor publici

Guvernul va analiza, vineri, spre aprobare, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea şi controlul cheltuirii banilor publici.

La şedinţa de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că actul normativ va fi adoptat vineri.

„Doresc să fac referire la proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea şi controlul cheltuielilor publice. Nu vom lua decizia în şedinţa de Guvern de astăzi, vom desfăşura o şedinţă de Guvern vineri pentru adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă. Am considerat că este oportun să asigurăm timpul necesar pentru transparenţa publică, pentru dezbatere şi, în final, să avem toate elementele care să ne asigure că vom lua o decizie foarte bună”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a subliniat că prin această ordonanţă Guvernul nu face altceva decât să chibzuiască banii publici şi să menţină un control asupra cheltuielilor.

„Aici discutăm de măsuri care vizează bunurile şi serviciile, asigurând, totodată, derularea investiţiilor, fără a afecta bugetul alocat în acest sens. Fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu 10%, aici discutăm despre cheltuielile pentru autoturisme, pentru mobilier, pentru aparatură birotică”, a precizat Ciucă.

Premierul a menţionat şi măsura prin care se va asigura introducerea lanţului scurt de aprovizionare de la fermieri la consumatori.

„Am analizat şi, cu cât numărul de intermediari este mai mic, cu atât sprijinim producătorul şi asigurăm un preţ echitabil pentru consumatori”, a mai declarat Ciucă.

El a menţionat că în cuprinsul proiectului de act normativ se regăsesc şi măsuri care vizează diminuarea cu 50% a posturilor de consilieri în rândul aparatului demnitarilor publici şi, de asemenea, limitarea la două mandate pentru o persoană în consiliile de administraţie.

Totodată, premierul a arătat că vor fi suspendate, pentru acest an, angajările în instituţiile şi autorităţile publice prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă.

„Excepţie fac domeniile sănătate şi educaţie, pe care le considerăm pilon de bază pentru dezvoltarea societăţii noastre şi, de asemenea, vom asigura atenţia cuvenită la nivelul Guvernului pentru ca activitatea în aceste două sectoare să se desfăşoare cât se poate de normal”, a mai anunţat Ciucă.

Potrivit agendei anunţate, tot vineri Guvernul va adopta un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 80/2018 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea