Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul Ucrainei susține legalizarea canabisului: „Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Guvernul Ucrainei susține legalizarea canabisului: „Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale”

Ministerul Sănătății de la Kiev susține că este pregătit să asigure un ciclu complet de producție a medicamentelor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline.

Guvernul a susținut proiectul de lege „Cu privire la reglementarea plantelor de canabis în scopuri medicale, industriale, activități științifice și științifice-tehnice pentru a crea condiții pentru extinderea accesului pacienților la tratamentul necesar al cancerului și al tulburării de stres post-traumatic rezultat în urma războiului”, a scris Lyashko într-o postare pe Facebook.

„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical în urma acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp de așteptat. Prin urmare, am pregătit deja baza legală pentru asigurarea întregului ciclu de producție a drogurilor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline”, a spus Lyashko.

Potrivit acestuia, campaniile de comunicare împotriva producției de droguri canabis identifică în mod deliberat drogurile bazate pe canabis cu canabis ilicit. Acest lucru este făcut pentru a submina valoarea canabisului ca medicament și pentru a discredita însăși ideea utilizării acestuia în scopuri medicale.

„Dar, în realitate, drogurile canabisului nu sunt ʼconcurențiʼ drogurilor, iar măsurile de reglare a circulației acestora sunt destul de diferite. „Canabisul medical conține canabidiol, care nu are efect psihoactiv pronunțat, deci nu este interesant pentru uz recreațional”, a spus ministrul, potrivit doctorulzilei.ro.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății propune instituirea unui control strict asupra cultivării, producției și vânzării de droguri, având în vedere sensibilitatea acestei probleme în societate.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm treptat această industrie, arătând rezultatele tratamentului și îngrijirii pacienților ucraineni. Nu să importăm, ci să facem o producție a noastră, ucraineană”, a scris Lyashko.

Referendum pentru legalizarea canabisului

Ucraina a organizat, în octombrie 2020, un referendum cu 5 întrebări printre aletele, electoratul a fost chestionat în legătură cu legalizarea canabisului în scop terapeutic.

Aproape 65% dintre cei prezenţi la urne s-au exprimat în favoarea legalizării canabisului în scop medicinal, numărul celor care s-au declarat împotrivă fiind de 29,53%. „Potrivit estimărilor preliminare, cel puţin două milioane de ucraineni au nevoie exact de canabis. Evident, suntem preocupaţi de buna calitate a vieţii lor”, spunea preşedintele Volodimir Zelenski într-un apel către populaţie, la prezentarea întrebărilor pentru referendum. „Pe teritoriul ţării noastre, acesta (n.r. – canabisul) este total ilegal, dar lumea se schimbă şi trebuie să tragem concluziile de rigoare şi să aduce schimbări contractului nostru social”, mai adăuga preşedintele Ucrainei.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea