Rămâi conectat

Ştirea zilei

Guvernul şi benzinarii, împreună împotriva bunului simţ!

Publicat

în

Mai toţi vor să ia câte ceva de la români. Guvernul, benzinarii, băncile. Viaţa devine scumpă şi parcă tot mai lipsită de sens. Guvernul îi taxează pe români şi la propriu şi la figurat. Le creşte taxele, le impune unele noi, dar îi taxează şi cu neîncredere. Tot ce spune Guvernul despre români este că ascund banii, că mai sunt bani pe care românii „nu vor” să îi dea la stat. După care inventează noi moduri de a le stoarce şi ultima picătură de vlagă financiară pentru umflarea visteriei statului. E un mod de a spune că „românii lucrează în primul rând pentru stat şi nu pentru ei înşişi”. Aşa nu se poate face capitalism, economie şi o societate modernă – cu neîncredere în oameni! Nimeni nu o să muncească prea mult atunci când profitul îi este luat, în cea mai mare parte, de altcineva!
Acest STAT nu are o faţă. E ascuns în spatele unor funcţionari şi al unor birouri unde oamenii sunt puşi la coadă, aliniaţi să aştepte. Noi declaraţii, noi cozi. Statul rămâne iresponsabil faţă de oameni iar de vină sunt politicienii înţepeniţi în trecut, care permit încă asta.
Deşi guvernul actual vorbeşte de „reforma şi modernizarea statului”, face exact pe dos. Transformă legile şi aparatul de stat într-o corvoadă pentru oameni. Piaţa liberă este sufocată de acest stat maximal care vrea să fie „în toţi şi în toate”. Iar acum când oamenii reuşesc să mai strângă bani într-un cont pentru zile şi mai negre, primul ministru îi ceartă că nu consumă, că nu îşi cheltuie bruma de economii! Deşi până mai ieri tot Guvernul şi toată lumea ne certa că am consumat prea mult şi ne-am făcut de cap!
Băncile şi „mai nou” benzinarii au şi ei un înţeles mai ciudat asupra capitalismului şi asupra unei pieţe moderne – ei trebuie să ia bani de la oameni şi să dea cât mai puţin în schimb. Eu sunt de părere că un asemenea monopol nu e capitalism şi piaţă liberă, ci orice altceva. E un asalt asupra „bunului simţ”. Aceste firme confundă piaţa liberă cu abuzul de a face orice. Băncile încarcă nota de plată a propriilor clienţi cât şi cum doresc. Benzinarii, abuzând de un monopol (sau oligopol), nu se sfiesc să pună orice preţ la combustibil. Iar politicienii, înţepeniţi în trecut, permit ca piaţa liberă să fie distrusă, aşa cum permit ca statul să se comporte abuziv cu proprii lui cetăţeni, cu noi. Culmea e că statul devine partenerul acestor firme, ajunge să fie în cârdăşie cu ele. Aceşti politicieni sunt prea slabi în faţa băncilor pentru a le impune să nu abuzeze clienţii (Ordonanţa 50) sau au fost prea slabi să negocieze privatizarea Petrom şi să ceară o redevenţă „sănătoasă”; o taxă care să fie pe măsura preţurilor la benzină din România! Şi sunt doar două exemple.
Capitalismul, dacă există în România, este închis într-un beci şi i se aruncă zilnic o căldare de apă rece peste faţă. Nimic din ce fac guvernul şi marile firme nu duce la piaţă liberă, la o economie dinamică în care fiecare să vrea să îşi ia viaţa în mâini şi să rişte. Mai dă doar câte o palmă, împingându-i pe oameni de la spate, să stea cu privirea în pământ şi să se încoloneze. Din situaţia asta nu vor rezulta decât gesturi nebuneşti, extreme, şi o societate schilodită. E nevoie într-adevăr de o „revoluţie a bunului simţ”, atât în politică, cât şi în economie.
Simone ALBANI, om de afaceri, vicepreşedinte al PNL ALBA

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Opinci și cizme din piele, realizate cu multă iscusință: Doi meșteri populari din Câmpeni, prezenți la Târgul Apulum Agraria 2021

Publicat

în

FOTO VIDEO| Opinci și cizme din piele, realizate cu multă iscusință: Doi meșteri populari din Câmpeni, prezenți la Târgul Apulum Agraria 2021

În cadrul Târgului Apulum Agraria 2021 sunt prezenți doi meșteri populari din Câmpeni, care confecționează opinci și cizme din piele. Cei doi soți, în vârstă de 61, respectiv 63 de ani, iubesc tradiția și vor să o ducă mai departe.

Tradiția acesta nu va putea fi dusă mai departe, meșterul spunând că „nu a venit nimeni să se interseze că e lucru migălos și ca mizerabil”.

Electrica Furnizare Discount

Standul meșterilor a fost vizitat și de către Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia și Nicolae Albu, prefectul județului Alba, care s-au arătat vizibil interesat de munca celor doi.

„Să vă țină Dumnezeu și să lăsați cuiva și meșteșugul acesta că e păcat”, le-a transmis primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Citește mai mult

Ştirea zilei

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Publicat

în

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au făcut, joi, 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș la polițiști și la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Petea, precum și la alte persoane, dar și la imobile aparținând SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar și alte infracțiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite de agenți de poliție de frontieră.

Electrica Furnizare Discount

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul șoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofițerii DGA au prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

”Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție, în legătură cu pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al DGA.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine” 

Publicat

în

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine”

Doi polițiști din Covasna au apărut într-o filmare în timp ce batjocoreau o femeie care mergea pe marginea străzii. Unul dintre ei scoate capul pe geam și îi spune ”Ești prea mare, nu mai vede radarul de tine”, în timp ce colegul lui râde și are un limbaj inadecvat. După ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Covasna a început o anchetă disciplinară în cazul celor doi agenți.

Celor doi poliţişti, aflaţi în timpul serviciului, li s-a părut amuzant să ia peste picior trecătorii. Momentele au fost filmate, iar înregistrarea a fost postată pe rețele de socializare.

În filmare se vede cum unul dintre polițiști scoate capul pe geamul mașinii de poliție și îi cere, ironic, unei femei să treacă pe cealaltă parte a drumului, pentru că obturează radarul.

Electrica Furnizare Discount

”Treci pe partea cealaltă! Aşa, da! Eşti prea mare, nu mai vede radarul de tine, dă-te pe partea cealaltă!”, îi spune polițistul, în timp ce colegul lui se amuză și îl completează folosind un limbaj inadecvat.

Cei doi polițiști sunt cercetați disciplinar

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a început cercetarea disciplinară în cazul celor doi agenți, după ce imaginile au fost postate pe Facebook.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a dispus cercetarea prealabilă a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare comise de cei doi polițiști, din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în împrejurarea arătată, urmând ca, la finalizarea acestei proceduri disciplinare, să fie luate măsuri, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002, privind Statutul Polițistului”, a anunțat IPJ Covasna.

sursa: Gandul.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare