Guvernul Ponta “mărește dar nu plătește”! Majorarea salariilor din sistemul medical se va face din bugetele locale

Povara majorarării salariilor personalului din sistemul sanitar cu 25% ar urma să fie transferată, în cea mai mare măsură, asupra bugetelor Consiliilor Județene.

Florin Roman01Anunțul a fost făcut marți, în cadrul unei conferințe de presă, de către liberalul Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

ELIT

Acesta a acuzat executivul pentru că “mărește dar nu plătește”, catalogând asumarea acestei măsuri, pe care o consideră necesară pentru cei care lucrează în sistemul de sănătate, drept o “manipulare deșănțată” a guvernului Ponta.

 

Varianta susținerii din bugetele proprii de către consiliile județene a 15 procente din majorarea de 25% a salariilor se conturează tot mai evident, susține Florin Roman, care aduce drept dovadă o adresă transmisă către Consiliul Județean Alba în care instituția este înștiințată cu privire la acest scenariu de plată. Restul de 10% din creștere ar urma să fie susținută de Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin majorarea punctului de decontare a serviciilor medicale.

 

Vicele Consiliului Județean Alba a explicat că efortul pentru bugetul județean în vederea susținerii acestor majorări va fi de circa 7,5 milioane de lei, echivalentul sumei alocate de instituția pe care o reprezintă pentru investiții în anul 2014.

 

Astfel, dacă înainte 85% din bugetul Spitalului Județean de Urgență Alba era folosit pentru plata salariilor, după majorarea cu 25%, acest procent urcă la 96%. În aceste condiții, fără susținerea suplimentară a consiliului județean nu ar mai rămâne bani suficienți pentru plata utilităților, a medicamentelor, a hranei și a celeorlalte cheltuieli de funcționare.

 

„Noi susținem aceste majorări salariale. Dar vrem să le spunem oamenilor adevărul. Să tragem un semnal de alrmă în acest sens, întrucât ultima variantă propusă de Guvern pentru finanțarea acestei măsuri cade în sarcina consiliului județean.

Ne așteptăm la aceeași situație, la 1 ianuarie, cu măsura acordării voucherelor de vacanță anunțată cu surle și trâmbițe de Guvernul Ponta, a cărei povară va fi transferată tot către consiliile județene”, a mai spus vicele CJ Alba.

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

andra 13 octombrie 2015 at 15:30

Iar vorbesti doar sa te afli in treaba gunoiule, esti o rusine pt. politica locala!

Nelu 13 octombrie 2015 at 16:11

Asta cine e?

Mouses 14 octombrie 2015 at 11:21

Ai crescut de ai dreptul la cuvant ???

ilie de la uzina 14 octombrie 2015 at 11:48

si-a ispasit pedeapsa. a primit de la stapan derpt de cuvant.
bine domnu roman, asta inseamna mai putine vacante platite de cj pentru angajati, mai putine proiecte cu celebra univeristate 1 aprilie, proiiecte turistice unde platiti din excursii pentru profesori, fiecare cu masina lui, ca nu pot toti in autobuz, ca isi miroasa b.e.sinele alea academice.
asta inseamna un management mai bun, poate si ceva concedieri in institutiile subordonate cj, ca aveti figuranti destui.
asta poate insemna chiar un management mai bun, cu alte cuvinte alti sefi la cj.
asta poate insemna sa va cumparati logane nesimtititlor, ca aveti parc auto mai valoros decat al ambasadei sua la bucuresti.
sa continui?
poate mai taiati si de la apa ctta ceva.ca aveti 1000 de figuranti si acolo.cu neveste cu salarii de 8700 de lei net lunar.
poate dai si tu o donatie, ca ai luat 15 miliarde pe an din consilii de administratie.
poate se trezeste si judetul asta si da jos mafia portocalie.
nu de alta florine, dar suntem cel mai sarac judet din transilvania.
nu de alta florine dar ne trebuie tanc sa ajungem la campeni, ca a disparut drumul.a disparut sub povara zecilor de tone de piatra carata de firmele voastre de partid: florea grup. elis agregate, europexpress.unde e cantarul ala mobil de la cj florine?
ar trebui sa putreziti toti in puscarii.
acest mesaj este scris de un basist, pedelist convins.imi inchipui ce simt cei care urasc cu adevarat pedeleul.

Ghita 14 octombrie 2015 at 11:49

Jigodia, jigodie ramane, acum vreo 2 ani, il bestelea pe Hava, ca la usa cortului, si spunea, ca Hava reprezinta, trecutul, si el viitorul(va da-ti seama. la ce viitor se gandea Piticul Atomic), iar acum vrea sa iasa „iar in frunte”, ca si paduchele cand se umple de sange! Se apropie alegerile, si viseaza „avortonul”, un post de deputat!

gina 14 octombrie 2015 at 11:59

bai retardatilor! asta e important? important e ca din nou minte guvernul ponta, si ca toti banii autoritatilor locale se vor duce pe salarii si nu pe investitii.

Ghita 15 octombrie 2015 at 12:30

Gina, daca ar fii incriminata, minciuna, marlania, si megalomania, Piticul Atomic, ar murii la „bulau”!

m 15 octombrie 2015 at 12:17

pai asta e politica. mai stiu pe cineva care se lauda cu autostrazi facute de altii. parca ti se potriveste sloganul mareste dar nu plateste. iti mai aduci aminte ce campanie faceai omule ale marilor proiecte, ale micilor, minusculelor sau chair inexistentelor realizari.
@gina. e important si cine ce scoate pe gura. oricum florinel nu era cel mai potrivit sa vorbeasca despre aceste lucruri.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...