Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul Ponta “mărește dar nu plătește”! Majorarea salariilor din sistemul medical se va face din bugetele locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povara majorarării salariilor personalului din sistemul sanitar cu 25% ar urma să fie transferată, în cea mai mare măsură, asupra bugetelor Consiliilor Județene.

Florin Roman01Anunțul a fost făcut marți, în cadrul unei conferințe de presă, de către liberalul Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Acesta a acuzat executivul pentru că “mărește dar nu plătește”, catalogând asumarea acestei măsuri, pe care o consideră necesară pentru cei care lucrează în sistemul de sănătate, drept o “manipulare deșănțată” a guvernului Ponta.

 

Varianta susținerii din bugetele proprii de către consiliile județene a 15 procente din majorarea de 25% a salariilor se conturează tot mai evident, susține Florin Roman, care aduce drept dovadă o adresă transmisă către Consiliul Județean Alba în care instituția este înștiințată cu privire la acest scenariu de plată. Restul de 10% din creștere ar urma să fie susținută de Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin majorarea punctului de decontare a serviciilor medicale.

 

Vicele Consiliului Județean Alba a explicat că efortul pentru bugetul județean în vederea susținerii acestor majorări va fi de circa 7,5 milioane de lei, echivalentul sumei alocate de instituția pe care o reprezintă pentru investiții în anul 2014.

 

Astfel, dacă înainte 85% din bugetul Spitalului Județean de Urgență Alba era folosit pentru plata salariilor, după majorarea cu 25%, acest procent urcă la 96%. În aceste condiții, fără susținerea suplimentară a consiliului județean nu ar mai rămâne bani suficienți pentru plata utilităților, a medicamentelor, a hranei și a celeorlalte cheltuieli de funcționare.

 

„Noi susținem aceste majorări salariale. Dar vrem să le spunem oamenilor adevărul. Să tragem un semnal de alrmă în acest sens, întrucât ultima variantă propusă de Guvern pentru finanțarea acestei măsuri cade în sarcina consiliului județean.

Ne așteptăm la aceeași situație, la 1 ianuarie, cu măsura acordării voucherelor de vacanță anunțată cu surle și trâmbițe de Guvernul Ponta, a cărei povară va fi transferată tot către consiliile județene”, a mai spus vicele CJ Alba.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea