Guvernul plănuieşte noi impozite pentru 2016: Taxarea unor venituri ale Bisericii, taxa pe camera de hotel, impozitul pe şpaga medicilor, creşterea taxelor locale, un nou regim de taxare la petrol şi gaze

Paul Voicu - Primar 2020

Guvernul plănuieşte noi ”biruri” care ar urma să intre în vigoare de anul viitor: taxarea unor venituri ale Bisericii, taxa pe camera de hotel, impozitul pe şpaga medicilor, creşterea taxelor locale, un nou regim de taxare la petrol şi gaze.

Impozitul pe unele venituri ale Bisericii

ELIT

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat că va fi o „discuţie“ pe această temă la momentul realizării bugetului pe anul 2016. Potrivit unor surse guvernamentale citate de gandul.info, s-ar putea ajunge la o măsură de impozitare a veniturilor mici ale Bisericii, precum cele obţinute din vânzarea de lumânări sau de produse bisericeşti. Nu ar fi vorba, însă, şi de celelalte surse de bani.

Impozitul special din turism

Mihail David - 2020

Ministrul Eugen Teodorovici a precizat că acest impozit va intra în vigoare de la 1 ianuarie. “Taxa pe camere” se va aplica astfel. „Dacă un hotel are 200 de locuri, el va plăti pe numărul de locuri sau camere. Pentru fiecare loc va plăti 100 de euro impozit pe an. Că are grad de ocupare mai mare sau mai mic, că a făcut o cifră de afaceri mai mare sau mai mică, nu mai contează, va plăti o taxă fixă la numărul de locuri de cazare sau de camere“, a menţionat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Noua taxă este, practic, renaşterea impozitului forfetar.

Legalizarea „şpăgii“ luate de personalul medical

Ponta a anunţat zilele trecute că este de acord cu legalizarea sumelor de bani primite de doctori, dar cu trei condiţii: serviciile să nu fie condiţionate de plăţi, acestea să se facă la sfârşitul tratamentului şi tranzacţia să fie fiscalizată. Acest lucru înseamnă că medicii sunt obligaţi să dea bon, ceea ce înseamnă plata către stat a 16% din banii primiţi.

Taxele locale vor creşte

O altă serie de taxe majorate este ascunsă în Codul Fiscal. Mai exact, consiliile locale vor avea posibilitatea de a majora taxele locale cu până 50%, faţă de 20% cât este în prezent. Impozitele şi taxele locale se vor majora anual cu rata inflaţiei, iar terenurile de sub clădiri vor fi şi ele impozitate.

Un nou sistem de taxare la petrol şi gaze

Se va menţine un sistem cu redevenţe, dar se va adăuga un impozit pe profitul din exploatare. Cei mai mari cotizanţi sunt Petrom – care extrage aproape toată producţia internă de ţiţei, şi Romgaz – care exploatează jumătate din producţia de gaze.

În cadrul ședinței Coaliției de ieri s-a decis amânarea dezbaterilor parlamentare privind noul Cod Fiscal. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că o reuniune a liderilor partidelor parlamentare va avea loc joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică. Cererea de reexaminare a actului, făcută de preşedintele Klaus Iohannis, va fi dezbătută de Parlament în sesiunea ordinară, care începe la 2 septembrie.

Discuțiile despre noul Cod Fiscal au fost amânate. Se votează sau nu noul Cod Fiscal? Trebuia să aflăm luni, 24 august, după ora 15.00, când parlamentarii trebuia să se reunească în sesiune extraordinară pentru a vota legea, trimisă la reexaminare de președintele Iohannis. Printre altele, Codul Fiscal stabilește reducerea taxei pe valoare adăugată (TVA) de la 24%, la 19%.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...