Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul Orban ia în calcul amânarea alegerilor locale până în septembrie. Parlamentare anticipate tot în septembrie – SURSE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Ludovic Orban analizează ca variantă de lucru amânarea organizării alegerilor locale, din cauza stării de urgență care urmează să fie declarată la începutul săptămânii de către președintele Klaus Iohannis,a u declarat pentru Digi24.ro, surse din conducerea PNL.

Astfel, alegerile locale ar urma să fie organizate în luna septembrie, concomitent cu alegerile parlamentare, care ar deveni astfel alegeri anticipate.

Întrebat într-o conferință de presă, organizată de la Vila Lac, Ludovic Orban a declarat că încă nu se pronunță în legătură cu o eventuală amânare a localelor.

„Am convenit asupra datei de 28 iunie după discuțiile cu liderii politici, urmând să vedem care sunt evoluțiile și eventual să luăm altă decizie. Deocamdată e prematur să ne pronunțăm dacă amânăm sau nu alegerile, pentru că este greu de anticipat dacă e un virus sezonier, când va fi atins un vârf, în funcție de evoluții vom lua deciziile potrivite”, a declarat Orban.

Criza epidemiei de coronavirus ar face imposibilă desfășurarea campaniei electorale pentru alegeri în luna mai sau iunie, mai ales că autoritățile nu știu cât va dura perioada de restrângere a activităților publice, pentru că nu este clar pe ce durată se va întinde prezența virusului în România.

Ar exista susținere pentru această variantă din partea tuturor partidelor de Opoziție, susțin sursele citate.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea