Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul a stabilit: Alegerile Parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guverrnul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în 11 Decembrie 2016.

O dată care îi avantajează, cel puțin la nivel declarativ, pe cei din PNL și care îi incomodează pe cei de la PSD, care și-ar fi dorit fie 27 noiembrie, fie 4 decembrie pentru organizarea acestui scrutin.

Pe de altă parte, liberalii susțin că 11 decembrie, chiar dacă este mai aproape de sărbătorile de iarnă, ar urma să îi avantajeze, având în vedere că prezența electoratului PSD ar urma să fie una mai scăzută.

PSD și-ar fi dorit data de 4 decembrie pentru că susțin că electoratul de dreapta pleacă în mini-vacanța de 1 decembrie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: „Asta e, le pot pune când vor, noi oricum o să câștigam. Cu cât sunt mai târziu alegerile, mai aproape de Crăciun, cu atât riscul unui absentesim este mai mare”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Guvernul a invocat motive de constituționalitate, susținând că mandatul actualului Parlament expiră la mijlocul lunii decembrie și nu puteau organiza mai devreme alegerile, având în vedere că tot procesul electoral durează 90 de zile.

Numărul parlamentarilor va fi de 466, în scădere faţă de actualul număr de 588 câţi au fost aleşi în 2012.

În noul legislativ vor fi 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori.

Norma de reprezentare este un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori, iar pragul electoral de intrare în Parlament pentru un partid să fie de 5 procente.

sursa: antena3.ro, evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea