Guvernul a luat în vizor tichetele cadou ale angajaților. Vești proaste reies din ultimele decizii ale executivului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Guvernul a luat în vizor tichetele cadou ale angajaților. Vești proaste reies din ultimele decizii ale executivului

Guvernul a pus gând rău tichetelor cadou ale angajaților. Printr-un proiect de Ordonanță, executivul vrea reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în legătură cu acestea. Singurele tichete care vor fi exceptate sunt cele primite cu ocazia unor sărbători.

Salariaţii vor plăti contribuţii sociale pentru o parte din tichetele cadou primite din partea angajatorilor, excepţie făcând biletele de valoare primite cu ocazia unor sărbători, potrivit proiectului de Ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Se propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS şi CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situaţii decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Se menţine regimul de exceptare de la plata contribuţiilor sociale numai pentru tichetele cadou acordate de angajator/plătitor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, în limita plafonului de 150 lei/eveniment/persoană”, se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Contribuţia de asigurări sociale este de 25% plătite de angajat, plus 4% pentru condiţii deosebite de muncă şi 8% pentru condiţii speciale şi alte condiţii de muncă, plătite de angajator. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate este de 10% plătită pentru salariat.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei