Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Guvernul a făcut un Cod Fiscal de dreapta, pentru marile corporații”, a declarat Mircea Geoană la Radio Unirea FM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prezent la Alba Iulia pentru a oficializa înființarea Filialei Județene a Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, președintele noii formațiuni politice a declarat, marți, la Radio Unirea FM, că Guvernul a elaborat un Cod Fiscal ”de dreapta” care favorizează marile corporații.

Mircea Geoana la Radio Unirea FM”Dacă vă uitați la ce face PSD-ul la guvernare, este mai ”de dreapta” decât Dreapta. Este un Cod fiscal pentru marile corporații. Atâta timp cât vedem că nu există nici un semnal către reducerea impozitării muncii, care este la 43,5% și este uriașă, și vrei, în schimb impozitarea, dividendelor la doar 5%… îl sufoci, pur și simplu, și pe angajator, și pe angajat. Angajatorul are dificultăți în clipa de față pentru că e slab capitalizat, iar angajatul dă jumătate din ce muncește la Stat. Pe de parte se crează marelui capital încă o portiță de a a avea un impozit și mai mic pe profitul pe care îl face. Este un Cod Fiscal de dreapta, un Cod Fiscal care nu reprezintă interesele salariaților sub nicio formă. Reducerea CAS-ului se face pentru angajator. De ce nu pentru angajat? Pentru că angajatorul e mai influent! Angajatorul este un partener mai simpatic! Dar nu e de stânga!”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai spus că o altă problemă este absența unor soluții pentru capitalul românesc:

”Capitalul românesc este sub asediu. Vorbesc de micul antreprenor, care crează câteva locuri de muncă. Îi asediază banca, îi asediază ANAF-ul, îi asediază lipsa de condiții de piață cât de cât în regulă și un Stat și un Guvern care, până la urmă ar trebui să-l reprezinte și pe micul antreprenor român. Nicio vorbă pentru ei! Nicio vorbă despre o bancă de dezvoltare, despre un fond de investiții care să le permită să capitalizeze, nicio vorbă despre o bancă de dezvoltare pentru agricultură, nicio vorbă de o bancă de dezvoltare pentru infrastructură, cum se practică în America și în Anglia. Tot timpul stăm cu milioaga, dacă luăm sau nu luăm bani de la nu știu cine! Există în clipa de față mai mult decât o alunecare către dreapta. Este pur și simplu o abdicare de la ideea de stânga, pe care PSD-ul o face, și pe care eu nu pot să o înțeleg. Poate că e mai comod, mai plăcut, sau poate că liderii PSD sunt atât de bogați individual încât pur și simplu se regăsesc în interesele oligarhiei financiare din România”, a mai declarat președintele PSRO. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea