Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul a aprobat restructurarea ministerelor: Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri la nivelul administraţiei publice centrale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind restructurarea ministerelor, a anunţat şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, mai pe scurt – restructurarea Guvernului privind reducerea numărului de ministere la 16. Una dintre principalele modificări este la nivelul Ministerului Finanţelor Publice, se preia în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc de la Secretariatul General al Guvernului, precum şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor, iar Compania Naţională Loteria Română trece în subordinea Ministerului Economiei, ca urmare a acestor schimbări. În ceea ce priveşte Ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri, aici avem comasarea mai multor ministere: Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei, care se desfiinţează, iar atribuţiile şi structurile acestor ministere sunt preluate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al guvernului.
Câteva dintre măsuri

Se reorganizează Ministerul Transporturilor, prin comasare cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Agenţia pentru Agenda Digitală, care se afla la Ministerul Comunicaţiilor, prin reorganizare, devine Autoritate pentru Digitalizarea României, la nivelul Secretariatului General al Guvernului.

„La nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării are loc reorganizarea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin preluarea activităţii şi structurilor specializate de la Ministerul Cercetării şi Inovării, activităţi şi structuri care sunt preluate la nivelul Ministerului Educaţiei şi conduse şi coordonate de un secretar de stat. Această prevedere a fost inclusă în textul ordonanţei de urgenţă pentru a evidenţia în mod distinct importanţa cercetării şi inovării în cadrul structurii noului minister.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale îşi schimbă denumirea în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea activităţilor şi atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Adopţie. Această autoritate naţională nou înfiinţată va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat. În cadrul Secretariatului General al Guvernului se înfiinţează:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni,
Autoritatea pentru Digitalizarea României,
Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul,
Departament pentru Relaţia cu Republica Moldova.

În subordinea SGG sunt transferate companiile de transport al energiei, respectiv Transelectrica şi Transgaz.

sursa: curierulnational.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea