Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Sebeș-Turda, ultimul pas de dinaintea licitației

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului, care a început la ora 10.00,  la puncrul 5 se află PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.234/2008 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Drum expres Sebeş-Turda”, ultimul pas necesar pentru finalizarea procesului de licitație pentru acest mult așteptat obiectiv de investiții.

În mod normal, până la sfârșitul anului trebuie să aflăm cine vor fi cei 4 constructori care vor avea responsabilitatea lucrărilor de execuție a celor 4 loturi de autostradă.

Informația a fost furnizată de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, reprezentantul administrației județene pentru a face lobby la nivelul Guvernului, în ceea ce privește investițiile de infrastructură din Alba și cel care a lansat pentru prima dată ideea realizării acestei autostrăzi.

Florin Roman:Am o veste „proasta” pentru „prietenii” autostrăzii Sebes-Turda. Dupa ce a fost aprobată la nivelul CNADR, astăzi Guvernul urmează sa aprobe in sedinta extraordinara si indicatorii tehnico-economici. HG-ul este ultimul pas de dinaintea licitației de la sfârșitul acestei luni. Îmi pare rau de cei care sunt dezamăgiti ca lucrările la autostrada Sebes-Turda, pe care o doreau îngropată, vor porni in primăvara anului viitor.

UPDATE: Guvernul a adoptat această Hotărâre! Valoarea totală a investiţiei este de 4.643.146 mii lei, finanţarea efectuându-se din Fondul de Coeziune şi de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea