Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Guvernul a alocat 1.546.000 de lei pentru primăriile din Alba. Doar 12 primari s-au sinchisit să acceseze din ei, în total 313.408 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În urma rectificării bugetare din acest an, Guvernul a redistribuit pentru unitățile administrative locale, pe fiecare județ în parte fonduri pentru echilibrarea bugetelor primăriilor.

Fiind vorba despre compensări pentru primăriile care au furnizori cu datorii la bugetul de stat, întreaga procedură s-a făcut prin intermediul Direcţiiilor Generale a Finanţelor Publice.

Chiar dacă județului Alba i-a fost pusă la dispoziție suma de 1.546.000 de lei, doar 12 primării au făcut demersurile necesare pentru a accesa din acești bani.

Fie că termenul de depundere a fost prea strâns, fie că documentația care trebuia depusă era destul de complexă, fie că unitățile admnistrative din Alba nu au furnizori cu datorii la bugetul de stat (n.a. fapt rar întâlnit), cert este că doar 12 primării vor beneficia de acești bani de la Guvern. Cel mai probabil restul sumei de peste 1.000.000 de lei se va întoarce la bugetul de stat.

„Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii interesaţi că, în urma rectificării bugetului de stat pe anul 2012, Guvernul a aprobat alocarea, pe judeţe, a unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru echilibrarea bugetelor locale şi repartizarea acestora pe unităţi administrativ-teritoriale.

Scopul alocării acestor sume este achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unor unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice finanţate integral din bugetele locale din subordinea acestora, rezultate din relaţii cu operatori economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv cu operatorii economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, precum şi a sumelor datorate şi neachitate de unităţile administrativ-teritoriale operatorilor economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat.

 Suma totală alocată judeţului Alba este de 1.546.000 lei

 Termenul limită de depunere a dosarelor cu documentaţia necesară, de către primăriile din judeţul Alba care au obligaţii de plată către diverşi operatori economici, a fost 10.09.2012, ora 16.

DGFP Alba informează că până la data de 10 septembrie inclusiv, au fost depuse 12 cereri de către primăriile din judeţul Alba, însoţite de documentaţia aferentă, pentru suma totală de 313.408 lei, după cum urmează:

NR. CRT DENUMIREA UNITĂŢII ADMINISTRATIV-TERITORIALE (PRIMĂRIA) SUMA APROBATĂ (LEI)
1. Comuna RIMETEA

34.414

2. Oraşul ZLATNA (3 cereri)

29.312

3. Comuna OHABA

30.600

4. Comuna ARIEŞENI

19.477

5. Oraşul CÎMPENI

9.482

6. Comuna ALBAC

61.904

7. Comuna ALMAŞU MARE

52.711

8. Comuna RÎMEŢ

25.327

9. Comuna GÎRDA

41.547

10. Comuna IGHIU

8.634

TOTAL

313.408

 În termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea sumelor de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia de a prezenta unităţilor Trezoreriei Statului la care aceştia îşi au conturile deschise următoarele documente:

 – bugetele locale majorate cu sumele repartizate;

 – cererile pentru deschiderea de credite bugetare şi dispoziţiile bugetare de repartizare a creditelor bugetare, aferente cheltuielilor bugetare privind stingerea obligaţiilor fiscale restante;

 – ordinele de plată prin care acestea achită la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale obligaţiile fiscale aparţinând operatorilor economici întocmite de unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice finanţate integral de bugetul local din subordinea acestora”, se arat[ ]ntr-un comunicat remis presei de DGFP Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea