Rămâi conectat

Curier Județean

Grupurile de Acţiune Locală au identificat principalele probleme în contractarea proiectelor europene

Alexandra Mates

Publicat

în

 

Reprezentanţi ai Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) din Regiunea Centru au avut o întâlnire de lucru la Alba Iulia în cadrul căreia au avut discuţii pe tema problemelor întâmpinate în implementarea proiectelor pe fonduri europene, AXA IV Leader, din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Una din problemele identificate de responsabilii GAL-urilor din judeţul Alba a constat în suprasolicitarea personalului din cadrul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală, fapt care duce la întârzieri în implementarea proiectelor. Judeţul Alba se poate mândri cu un număr mare de proiecte depuse, însă numărul angajaţilor din Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală Alba este insuficient pentru a face faţă solicitărilor.

Un alt aspect discutat la întâlnire a constat în uniformizarea abordării pe care o au Oficiile Judeţene din Regiunea Centru pentru a ca toate GAL-urile să beneficieze de aceleaşi condiţii de contractare.

La dezbateri au fost prezenţi aproximativ 150 de participanţi, reprezentanţi ai GAL-urilor, ai autorităţilor publice locale, firmelor de consultanţă şi diferitelor categorii de beneficiari ai proiectelor. De asemenea, au luat parte la discuţii reprezentanți ai Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (AM – MADR). Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de directorul general adjunct, Nicolae Popa.

Toate concluziile întâlnirii de zilele trecute au fost reunite într-un raport care va fi prezentat la Ministerul Agriculturii şi la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară În urma scumpirilor tot mai mari, din ultima perioadă, românii parcă abia își mai duc traiul și parcă totul devine mai scump de la o zi la alta. Se pare că românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea