Grupul francez Lactalis oferă 342 de milioane de lei pentru afacerea Albalact. Cât ar urma să încaseze familia Ciurtin

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Grupul francez Lactalis oferă 342 de milioane de lei pentru afacerea Albalact, iar familia Ciurtin ar urma să încaseze 140 de milioane de lei cash, potrivit ziarului Financiar.

AlbalactGigantul francez Lactalis oferă un preţ de 0,5252 lei per acţiune pentru întregul pachet al Al­ba­lact, cu 38% peste pre­ţul pe care l-au atins titlurile pro­ducătorului de lactate pe 28 ianuarie, ziua când a fost anunţată pe bursă intenţia de preluare. Astfel, francezii vor plăti pentru liderul local de pe piaţa lactatelor 342 de milioane de lei. La închi­de­rea şedinţei bursiere de ieri acţiunile Alba­lact aveau un preţ de 0,4940 de lei per titlul.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La finalul anului trecut compania Albalact avea datorii total de aproape 146 de milioane de lei. Ţinând cont că grupul Lactalis şi-a asumat plata acestor datorii, valoarea de piaţă (enterprise value) a producătorului local de lactate Albalact merge spre jumătate de miliard de lei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Francezii de la Lactalis, care se aşază ca urmare a acestei tranzacţii în fotoliul de lider al pieţei, acordă un preţ mai mare pentru titlurile Albalact, un business pe care urmează să îl delisteze. Lactalis, un gigant cu afaceri anuale de 17 mld. euro, a anunţat la finalul lunii ianuarie că a semnat un contract cu acţionarii majoritari ai Albalact – familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, care controlau împreună 70,3% din capitalul social al producătorului local de lactate. Acum urmează a negocia şi cu minoritarii pentru a scoate businessul de pe bursa de la Bucureşti.

Antreprenorul local Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri români, deţinea împreună cu soţia lui, direct şi indirect, 41% din acţiuni. Astfel, ei ar urma să încaseze 140 de milioane de lei ca urmare a acestui deal. Cei doi antreprenori au construit în mai bine de un deceniu cea mai mare afacere antrepre­norială din industria laptelui, care a ajuns în 2015 la un rulaj de circa 450 milioane de lei (100 de milioane de euro) şi a detronat grupul francez Danone din poziţia de lider al pieţei. Compania construită de Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro în 2002 la peste 100 de milioane de euro (450 mil. lei).

Sursa Zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Gigel 28 iulie 2016 at 13:14

Faci lapte din praf, praful se va alege din afacere… ….lăcomia cu hoția și sclavia nu aduc nimic bun…e foarte bine, poate francezii își respectă angajații și clienții prin Calitate… dacă nu cumva vor lichida fabrica condusă tot de inginerul de pe vremea lui ceașcă …

@Gigel 29 iulie 2016 at 23:27

Gigel esti prost.

Comentariile sunt oprite